Lina skaffade elbil för miljön och ekonomins skull

Intresset för laddbara bilar växer och Lina Sällberg, som fick hem sin nya elbil för några månader sedan, har inte ångrat sig.

"Överlag är vi väldigt nöjda och hade vi gjort om köpet hade vi inte valt någonting annat", säger Lina Sällberg om valet att gå från fossilbil till laddbar bil.

"Överlag är vi väldigt nöjda och hade vi gjort om köpet hade vi inte valt någonting annat", säger Lina Sällberg om valet att gå från fossilbil till laddbar bil.

Foto: Privat

Södra Vi2022-03-30 17:00

Antalet elbilar och laddhybrider i kommunen fortsätter att öka och en av dem som nyligen valt att ta steget från fossilbil till laddbart är 33-åriga Södra Vi-bon Lina Sällberg.

– Vi behövde byta ut en av bilarna vi hade och då ville vi inte välja en bil med fossilt bränsle. Det här är vår första elbil, säger hon.

Både miljöaspekten men också ekonomin låg bakom valet. Lina hämtade ut bilen i januari och hittills har hon inte ångrat sig.

– Vi har haft den ett tag nu och det har fungerat jättebra. Fördelarna är att vi inte släpper ut någonting när vi kör och sedan så blir det ju faktiskt billigare också. Överlag är vi väldigt nöjda och hade vi gjort om köpet hade vi inte valt någonting annat, säger Lina Sällberg.

Hur laddar du din elbil? 

– Vi laddar hemma och jag har också möjlighet att ladda kostnadsfritt på en av mina arbetsplatser. Jag har inte laddat på någon av de publika laddningsstationerna någon gång.

Under 2021 ökade antalet elbilar i trafik i Vimmerby kommun med 85 procent, från 145 till 268 fordon, visar siffror från intresseorganisationen Power cirkle. Lina Sällberg har dock inte märkt av det ökade rivet efter laddbara bilar i sin bekantskapskrets.

– Jag tycker inte att det har märkts av i stort. Vid nyköp handlar det om mycket pengar och det beror på vilka behov man har, storleksmässigt och så vidare. Jag har en bekant som jag vet är på gång att leasa en elbil nu, men det är allt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!