Misstänkt stöld hos lokalt företag i Södra Vi

En entreprenadfirma i Södra Vi har blivit av med tre flak till en lastbil, till ett värde av drygt 200 000 kronor. "Verksamheten påverkas ju".

Södra Vi2023-09-18 12:04

Någon gång mellan den 12 och 15 september ska släpen ha försvunnit från Wihed Entreprenad utanför Södra Vi. Det totala värdet är uppskattat till 225 000 kronor, enligt anmälan till polisen.

Hur upptäckte ni det?
– Jag upptäckte det på fredagen när jag var på plats helt enkelt. Det måste ha skett antingen under onsdagen eller under torsdagen, säger David Wihed som grundat företaget.

Vad var din instinktiva reaktion när du upptäckte att de var borta?
– Man blir förvånad att de är borta. Det första jag tänkte var att nån av mina kollegor kanske lånat dem, men då brukar man ju fråga innan. Jag tänkte nog inte direkt att någon stulit dem.

Vad är det för typ av släp ni har blivit av med?

– Det är lastbilssläp med tillhörande flak kan man säga. Man kallar dem för lastväxlarflak och man kör till exempel grus med dem, säger David Wihed.

Hur går ni vidare?
– Det tar tydligen 30 dagar innan man kan få någon ersättning från försäkringsbolaget, så innan dess är det väl bara att avvakta polisens arbete.
– Verksamheten påverkas ju. Jag vet inte riktigt om vi kan låna eller hyra grejer, men vi behöver i alla fall inte släpen just idag så vi får se.

De måste vara ganska stora, hur bär man sig åt för att stjäla sådana?

– De måste haft i alla fall en lastbil. De var nog inte helt orutinerade kan man säga, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om