Vimmerby Adventure Park satsar vidare

Nu byggs nya linbanor vid Vimmerby Adventure Park utanför Södra Vi. "Vi går äntligen runt, därför vågar vi satsa" säger Peter-Anner Hendrix.

Nya linbanor ska byggas vid Vimmerby Adventure Park. "Vi hoppas kunna locka fler besökare till Vimmerby" menar Peter-Anner Hendrix.

Nya linbanor ska byggas vid Vimmerby Adventure Park. "Vi hoppas kunna locka fler besökare till Vimmerby" menar Peter-Anner Hendrix.

Foto: Vimmerby Adventure Park / Elin Elmström

Södra Vi2022-01-24 06:00

Drygt 5 000 besökare letade sig till Vimmerby Adventure Park under 2021. En siffra som Peter-Anner Hendrix hoppas ska toppas kommande säsong.

– Det var ett bra år. Lite över 5 000 är inte så mycket men eftersom vi bara varit öppna några år känns det helt ok. Vi ser också att det blir mer och mer. Målet är att vi ska öka med 20 procent nu under 2022, berättar han.

undefined
Redan efter säsong byggdes linbanor på lägre höjd. Under våren kommer högre och längre linbanor byggas. De beräknas bli kring 15 meter höga och drygt 200 meter långa.

För att locka fler besökare satsas därför en knapp miljon kronor på nya linbanor i parken. De största blir omkring 15 meter höga och drygt 200 meter långa. 

– Äntligen går vi runt därför kan vi satsa vidare. Nu efter säsongen har vi redan byggt en mindre som framförallt är för yngre barn. Den är inte så högt upp från marken så att de behöver inte klättra så högt men ändå får chansen att åka linbana. I april eller maj kommer vi också bygga två eller tre stora linbanor. Då kommer vi även byta till ett annat säkerhetsystem som fungerar smidigare ihop med linbanorna än det vi har nu.

En förhoppning inför den kommande säsongen är också att inga restriktioner ska begränsa antalet besökare. 

– Förra säsongen hade vi som mest 80 personer som gick samtidigt. Till i år satsar vi på 100. Sedan får vi se om det går att genomföra, det beror helt på vad det kommer vara för restriktioner när säsongen börjar. 

Öppningen 2022 planeras att ske vid påsk.

– Vår största utmaning i år skulle jag säga är att locka folk till Vimmerby och att fortsätta växa som förra året, fast lite till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!