Ordningsvakt misstänkt för misshandel – besökare blödde kraftigt

Flera vittnen hörde hur den unga mannen slog i asfalten och blev liggande på marken med ett blödande sår i bakhuvudet. Den vaktpersonal som knuffat honom gick snabbt bort därifrån. Flera av vittnena ryckte in och hjälpa den medvetslösa mannen och larmade ambulans.

En ung gäst på ett nöjesställe fördes blodig till sjukhus i ambulans sen han knuffats av en personal i vaktstyrkan. Genrebild.

En ung gäst på ett nöjesställe fördes blodig till sjukhus i ambulans sen han knuffats av en personal i vaktstyrkan. Genrebild.

Foto: Arkiv

Södra Vi2024-05-14 20:00

Händelsen utspelade sig en söndagsnatt i fjol med mycket folk på nöjesstället Pumpen i Södra Vi. En man i 20-årsåldern från Östergötland hade druckit en hel del under kvällen och runt halv två leddes han ut av två vakter. Kort senare låg han blödande på marken. Nu åtalas en personal i vaktstyrkan som tjänstgjorde under kvällen för misshandel. 

I förundersökningsprotokollet beskriver 20-åringen omhändertagandet och att han utanför entrén helt plötsligt fick en kraftig knuff av en person i vaktstyrkan. Han föll handlöst till marken, slog bakhuvudet i asfalten och tappade medvetandet för en stund. Han uppger att han bara har diffusa minnesbilder av att okända personer kom fram och hjälpte honom där han låg och hur han senare lyftes in i ambulansen.

En handfull vittnen backar upp den beskrivningen. I förhör med polisen berättar flera personer att de hörde en smäll och sen såg ynglingen ligga blödande på marken medan den misstänkte gick därifrån.

Ett vittne såg knuffen och upplevde ett "otäckt ljud" när 20-åringen slog huvudet i asfalten.  

Den misstänkte säger i förhören att 20-åringen inte lyssnade och kom tillbaka till entrén flera gånger efter att han avvisats. 

20-åringen säger å sin sida att det enda han ville var att få med sig sin jacka som blivit kvar inne på nattklubben när vakterna ledde ut honom.

Han fördes i ambulans till sjukhuset i Västervik där ett sår i bakhuvudet syddes med tre stygn och han blev kvar för observation till nästa dag på grund av hjärnskakning.

Den misstänkte medger att han knuffat 20-åringen för att få bort honom från entrén och att det inte var meningen att göra honom illa.

"I efterhand hade man kunnat gjort det på 10 000 olika sätt, men det går så fort när det väl händer", säger han i förhöret.

Vaktpersonalen nekar till misshandel och även till vållande till kroppsskada, som är åklagarens andrahandsyrkande. 

Han vill heller inte betala det skadestånd på 17 000 kronor som 20-åringen yrkat i ersättning för omkostnader i samband med sjukhusvistelse och sjukskrivning samt för kränkningen.

Nu blir det tingsrätten i Kalmar som kommer att avgöra frågorna om misshandel och skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!