Personbil krockade med elstolpe på riksvägen

Kort innan klockan 13 på tisdagseftermiddagen kom larm om en bilolycka på riksväg 34. En personbil hade kraschat in i en elstolpe, vilket orsakade omfattande strömavbrott i Södra Vi och Gullringen

Personbilen körde i diket och krockade med en elstolpe.

Personbilen körde i diket och krockade med en elstolpe.

Foto: Jimmy Karlsson

Södra Vi2023-04-11 13:04

Enligt inledande uppgifter från SOS Alarm handlade det om en singelolycka som hade inträffat på riksväg 34, mellan infarterna till Södra Vi. Jimmy Karlsson, Vimmerby Tidnings reporter på plats, berättade att en personbil kört av vägen och krockat med en elledningsstolpe på vägen mellan Källekullen och Näshult.

– Det handlar om en personbil som hamnat i diket. Två enheter från räddningstjänsten är framme, sa SOS Alarms ledningsoperatör strax efter olyckan. 

En ambulans var också framme på platsen och bilens förare lastades in för att tas med till sjukhus, det bekräftade SOS Alarms ledningsoperatör senare under eftermiddagen. Räddningstjänstens bilar lämnade olycksplatsen omkring klockan 15.

Strax innan klockan 17 på eftermiddagen kom information från regionen om att hen som kört bilen och skadats var en person i 80-årsåldern. Skadorna ska enligt regionens bulletin var lindriga men personen är ändå inlagd på vårdavdelning på sjukhuset i Västervik.

undefined
Olyckan inträffade på riksvägen, mellan infarterna till Södra Vi.

Trafikpåverkan efter händelsen var enligt Trafikverkets hemsida stor. En stund efter olyckan flöt trafiken på växelvis i ett hyfsat tempo men under en kort stund var vägen helt avstängd. Strax efter klockan 14 på eftermiddagen öppnade vägen för trafik som vanligt. 

På grund av den nerkörda elledningsstolpen ledde olyckan till strömavbrott i Gullringen och Södra Vi och som mest påverkades omkring 1600 kunder. Ärendet påbörjades hos Eon klockan kvart över ett och en stund senare skickade man ut en servicetekniker för att påbörja felsökning och återställa problemet. 

Kort innan klockan 13 på tisdagen kom larm om en bilolycka på riksväg 34.
Kort innan klockan 13 på tisdagen kom larm om en bilolycka på riksväg 34.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!