Populärt att åka skridskor på jullovet

Att snöra på sig skridskorna och ta några varv på isen är en riktig jullovsklassiker! Vimmerby Tidning besökte en av isarna i kommunen och möttes av ett glatt men lite fruset gäng. "Det är jättekul att det finns så nära", säger föräldern Caroline Blomqvist.

Amanda Svensson och Elsa Arvidsson från Södra Vi besökte skridskoisen vid Ulfveskog sista dagen på jullovet.

Amanda Svensson och Elsa Arvidsson från Södra Vi besökte skridskoisen vid Ulfveskog sista dagen på jullovet.

Foto: Johannes Widergren

Södra Vi2024-01-08 18:00

Isen vid idrottsplatsen Ulfveskog i Södra Vi var nyspolad, tack vare ideella krafter, och ett stort gäng hade samlats för att åka skridskor. Två av dem som tagit sig dit på jullovets sista dag var 14-åriga Amanda Svensson och Elsa Arvidsson, båda från Södra Vi.

– Det är bra och roligt att man kan åka här, säger Elsa och Amanda håller med.

Åker ni mycket skridskor här?

– De spolade isen i förrgår så det har inte blivit så mycket. Det är härligt att vara ute och ha något ställe att vara på, men mina tår fryser, säger Elsa Arvidsson. 

undefined
Det här grabbgänget tycker att det är perfekt att ha så nära till isen.

Hugo Karlsson, Melker Frejd, Edwin Djurstedt, Axel Milde hade också kommit till isen för att ta sig några varv och spela lite hockey.

– Isen är fin och bra, men har väl några skavanker här och där, säger Axel

– Jag har farmor och farfar här bredvid så om jag är där kan jag bra dra ner hit och köra skridskor, det är perfekt, säger Edwin.

undefined
"Alla hjälps åt och får vara med och åka, det blir inga grupperingar", säger föräldern Caroline Blomqvist, som ofta besökt isen tillsammans med sina barn.

Föräldern Caroline Blomqvist stod och värmde sig vid elden bredvid isen.

– Barnen ville åka skridskor och då får man ju hänga med ner. Det är jättekul att det finns så nära och vi har faktiskt hängt här en hel del på jullovet, när vädret funkat för att ha is. Alla hjälps åt och får vara med och åka, det blir inga grupperingar, min son på 8 år har varit lite domare i hockeymatchen här nu till exempel, berättar hon.

Många passade på att ta en vända på skridskorna.
Många passade på att ta en vända på skridskorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!