Rekryteringen till Södra Vi hemtjänst är ännu inte klar

Beskedet om splittring av hemtjänstgruppen i Södra Vi kom plötsligt, och både personal, fackförbundet kommunal och en extern utredning motsatte sig beslutet. Trots det valde kommunen att fortsätta på inslagna vägen men rekryteringen av ny personal är inte klar.

Det har stormat rejält kring Södra Vi hemtjänst under våren. Nu är all tidigare personal omplacerade och tjänsterna ersatta. Sedan en tid tillbaka finns det även en ny enhetschef för Södra Vi hemtjänst.

"Ja, hon började den 2 maj", säger verksamhetschef Hanna Revelj Westrin.

Det har stormat rejält kring Södra Vi hemtjänst under våren. Nu är all tidigare personal omplacerade och tjänsterna ersatta. Sedan en tid tillbaka finns det även en ny enhetschef för Södra Vi hemtjänst. "Ja, hon började den 2 maj", säger verksamhetschef Hanna Revelj Westrin.

Foto: Johanna Rotebäck/Jimmy Karlsson

Södra Vi2022-05-17 06:00

Ingen ur den tidigare personalgruppen i Södra Vi hemtjänst finns kvar på enheten och deras tidigare tjänster är ännu inte tillsatta.

– Vi har ett gäng tillsvidareanställda, några som är långtidsvikarier och en rekryteringsprocess som fortgår. Vi har personer på tjänsterna men alla är inte tillsvidareanställda eftersom när vi rekryterar så rekryterar vi tillsvidareanställda undersköterskor med utbildning, säger Hanna Revelj Westrin, verksamhetschef för vård och omsorg i hemmet.

Trots att rekryteringsprocessen inte är färdig anser dock verksamhetschefen att det finns goda förutsättningar för att på sikt fylla tjänsterna.

– Det finns urval i de ansökningar vi har. Så då är det mer att vi ska gå igenom rekryteringsprocessen alla steg och sedan handlar det också om uppsägningstider. Det kommer fortgå nu över sommaren och en bit in på hösten. Så långt vet vi.

Är arbetsmiljöproblemen lösta nu för Södra Vi hemtjänst i och med omorganisationen?

– Det är ett pågående utvecklingsarbete där det var en del i processen och sedan är nya gruppen i Södra Vi en del.

Har ni fått någon respons från brukarna gällande den här övergångsperioden?

– Alla brukare och anhöriga som hör av sig till oss får kontakt och har de synpunkter tar vi emot det och utreder det som behöver utredas, säger Revelj Westrin.

Hanna Revelj Westrin verksamhetschef för vård och omsorg i hemmet.
Hanna Revelj Westrin verksamhetschef för vård och omsorg i hemmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!