Larm om trafikolycka med lastbil

Ett larm om en trafikolycka i Södra Vi har inkommit till SOS alarm.

Lastbilssläpet blev liggande ner i en brant slänt.

Lastbilssläpet blev liggande ner i en brant slänt.

Foto: Jimmy Karlsson

Södra Vi2022-08-25 08:53

Enligt de initiala uppgifterna ska det röra sig om en singelolycka med en lastbil på Norra Storgatan i Södra Vi.

Enligt SOS Pressjour är räddningstjänst framme på plats. En lastbils släp har vält och det är helt stopp i trafiken. Det ska inte röra sig om några personskador, lastbilschauffören ska själv ha ringt bärgare. 

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att dragbilen står på vägbanan och blockerar. Släpet ligger i diket, vilket försvårar bärgningen. Det är fortsatt stopp i trafiken och någon prognos på när det ska flyta igen finns inte. Det kan man först se när bärgaren är på plats. 

Uppdatering 09:14

Vimmerby Tidnings reporter Jimmy Karlsson är på plats och berättar att släpet kanat ner för en brant slänt. 

– Det är alldeles norr om Ljunghäll. Det är tre räddningsfordon och polis på plats. Släpet ligger i en sluttning som nog är fyra till fem meter och ganska brant. 

undefined
Lastbilssläp har vält i en slänt alldeles utanför Ljunghälls i Södra Vi.

Uppdatering 09:34

Vår reporter Jimmy Karlsson har pratat med räddningstjänsten insatsledare Kenneth Söderberg som berättar att det är en långtradare lastad med aliminiumprofiler som vält i slänten.

– Den har gått utanför asfaltskanten och sedan vält. En tungbärgare är beställd och väntas vara på plats om en timme ungefär, säger Söderberg.

Norra infarten till Södra Vi är avstängd och hur länge den kommer vara det är oklart, men troligtvis en stor del av dagen. Räddningstjänsten lämnar platsen nu. 

Uppdatering 11:28

Vimmerby Tidnings reporter Johannes Widergren är på olycksplatsen. Han berättar att tungbärgaren just anlänt. Det är avspärrat kring olycksplatsen och bärgningspersonalen bedömer just nu situationen till fots. 

Uppdatering 13:00

Själva bärgningen av lastbilen har ännu inte kommit igång. Till vår reporter på plats berättar bärgningspersonal att man beräknar att man kommer fortsätta med arbetet i tre till fyra timmar till. 

undefined
Bärgningspersonal på plats.

Artikeln kan komma att uppdateras. 

Ett lastbilssläp har kanat ner för en slänt i Södra Vi.
Ett lastbilssläp har kanat ner för en slänt i Södra Vi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!