Polisen har gripit en person efter rånet

Helgens dramatiska rån i Södra Vi ser ut att få en snabb upplösning. Efter bara några timmar kunde polisen gripa en misstänkt person i Östergötland.

I söndags inträffade det ett rån i Södra Vi. Senare samma dag kunde polisen gripa en misstänkt person.

I söndags inträffade det ett rån i Södra Vi. Senare samma dag kunde polisen gripa en misstänkt person.

Foto: Arkiv

Södra Vi2022-02-14 09:25

Det var vid 07-tiden på söndagsmorgonen som en maskerad man trängde sig in i en bostad i Södra Vi. Gärningsmannen var beväpnad med en kniv och hotade bland annat till sig pengar och en bil. I det läget hade polisen ett visst signalement, men det fanns ingen misstänkt person.

På söndagseftermiddagen tog utredningen en snabb vändning – när en ledig polisman såg den efterlysta bilen på en adress i Vadstena, cirka tolv mil från brottsplatsen i Södra Vi.

– Det var bra gjort av vår kollega i Östergötland. Det gjordes en husrannsakan vid 16-tiden på söndagen och då påträffades både bilen och en del annat gods som kopplas ihop med händelsen i Södra Vi, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Han fortsätter:

– På den här adressen fanns det också en man i 35-årsåldern som stämmer väl in på signalementet. Han greps och anhölls senare under söndagen.

Vad var det för ytterligare gods som hittades vid husrannsakan?

– Det kan jag inte gå in närmare på.

Den misstänkte mannen fick tillbringa söndagsnatten på polisstationen i Motala. Därefter kördes han till arresten i Kalmar.

Nu fortsätter utredningen. En eventuell häktningsförhandling måste hållas senast på torsdag. Utöver rån är mannen delgiven misstanke om försök till rån, grov stöld och stöld.

Enligt polisanmälan finns det tre målsäganden, varav två av dem ska ha varit hemma när gärningsmannen slog till på söndagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!