Snart får man lov på Pumpen igen

Från och med månadsskiftet blir det tillåtet att svänga sina lurviga på dansgolven och lagom till det öppnar Pumpen efter 1,5 år.

Utöver bandet Donnez, som spelar på Pumpen 3 oktober, anordnas också spelningar med Emil Assergård och Drängarna samt en dans med Casanovas.

Utöver bandet Donnez, som spelar på Pumpen 3 oktober, anordnas också spelningar med Emil Assergård och Drängarna samt en dans med Casanovas.

Foto: Roelof Stroetinga

Södra Vi2021-09-09 06:00

"Äntligen!", skriver Pumpen i Södra Vi i ett inlägg på sociala medier efter regeringens besked om att flera coronarestriktioner hävs från och med 29 september. Bland annat slopas deltagartaken på evenemang och dans på lokal tillåts igen.

– Det känns jätteroligt att få starta upp allting och jag vet att det är många som saknat att få gå ut och dansa och lyssna på konserter, säger Lena Josefsson, en av arrangörerna på Pumpen.

Pumpen har hållit stängt under pandemin och inga dansskor har nuddat golvet sedan i mars 2020, men det ska det bli ändring på nu. Premiären blir den 3 oktober och då blir det söndagsdans med Donnez. Sedan följer ytterligare konserter och danser i oktober. Efter att Pumpen bjudit upp till dans i höst i sina sociala medier har responsen varit enorm.

– Det är många som ringt och frågat när de får komma och dansa och nu var det som att dra ur en plugg. Vi har fått riktigt bra respons och vi hoppas att dansarna törs komma nu när eget ansvar gäller. Vi hoppas och tror på en fin höst med väldigt bra publik, och banden är också jätteglada för att de får komma ut och spela, säger Lena Josefsson.

Beskedet att restriktionerna lättar kom med relativt kort varsel. Hur kommer ni klara öppningen?

– All personal som varit här tidigare har hela tiden sagt att när vi väl startar upp, då är de med. Alla förstår att ingen har kunnat veta hur det blir men det är ingen som har slutat utan alla finns kvar hos oss, säger Lena Josefsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!