Café Södra Vi har haft öppet sedan hösten 2021 och håller på att etablera sig mer och mer. Varje söndag har man öppet och där kan gästerna få smaka av deras mackor som utbudet mest består av.
– Vi har lite fikabröd också men 80 procent är våra räkmackor som är väldigt populära. Vi kommer köra på med samma koncept när det gäller menyn denna sommar som jag tror blir väldigt bra. Det är många genomresande som kommer hit och jag tycker att det ökar mer och mer, säger Leif Frank.
Han fortsätter:
– Vi visste inte vad vi skulle göra med huset och vi ville testa om detta funkar att köra ett café. Det är inte så krångligt när man bara kör söndagar.
Anledningen till att paret Leif Frank och Cecilia Ekberg Frank valde just den veckodagen är ganska enkel.
– Ingen av oss är härifrån och vi la märke till att det inte fanns någonstans att fika på söndagar, säger Cecilia.
Sedan starten har det rullat på men som många andra får Café Södra Vi kämpa med inflation priserna.
– Det märks och vi har fått höja priserna. Det är det dubbla priset nu på varorna som vi köper in. Det går inte superbra i vinst men det går runt och det ska inte vara några problem. Det är så många som kommer hit och gillar att det finns. Det har varit en restaurang här förut för många år sedan så det är många som kommer tillbaka och vill se hur det ser ut nu när vi har rustat upp det lite.