Entrévärd fick slag i ansiktet – blev medvetslös

Helt plötsligt fick en entrévärd på Pumpen i Södra Vi ett slag i ansiktet och blev medvetslös. Nu döms en 52-årig man för misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd.

En man från Mönsterås kommun döms för tre brott som ägde rum i mitten av november 2021.

En man från Mönsterås kommun döms för tre brott som ägde rum i mitten av november 2021.

Foto: Arkiv

Södra Vi2022-12-14 19:02

Det var i samband med en festkväll i november 2021 som det blev stökigt utanför Pumpen i Södra Vi.

Allt började med att en yngre man blev avvisad på grund av hög berusning. Entrévärden hörde att det var tumult vid ingången och gick dit för att kolla vad som hade hänt.

När han pratade med den avvisade mannen kom det en annan person från sidan och slog entrévärden i ansiktet med ett hårt knytnäveslag, som träffade strax under ena ögat. Entrévärden ramlade ihop och tappade medvetandet under en kort stund. Utredningen har visat att det var pappan till den avvisade mannen som utdelade slaget.

Efter misshandeln var det fortsatt stökigt utanför Pumpen. Den 52-årige pappan, som belades med handfängsel, uttalade dödshot mot personalen och det var allmänt tjafsigt.

I polisförhör har mannen nekat till brott. Han menar att det istället var en ordningsvakt eller entrévärd som helt oprovocerat slog honom. Det anser tingsrätten framstår som "utomordentligt osannolikt". Istället döms mannen från Mönsterås kommun för misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. Straffet blir samhällstjänst i 75 timmar, vilket motsvarar två månaders fängelse om det hade valts som påföljd.

Den dömde mannen ska även betala skadestånd till entrévärden som fick ett slag i ansiktet. Beloppet på 9 680 kronor avser kränkning, förlorad arbetsinkomst samt sveda och värk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!