Upplagt för publiksuccé på Pumpen: "Känns riktigt bra"

Våren var bra. Hösten ser ut att bli ännu bättre. "Vi är supernöjda. Det är vårt bästa program någonsin", säger Lena Josefsson om artistutbudet på Pumpen.

Lena Josefsson är med i arrangörsgruppen som fixar danskvällar och konserter på Pumpen i Södra Vi. "Det har blivit fler och fler konserter. Vår lokal passar jättebra för det", säger hon.

Lena Josefsson är med i arrangörsgruppen som fixar danskvällar och konserter på Pumpen i Södra Vi. "Det har blivit fler och fler konserter. Vår lokal passar jättebra för det", säger hon.

Foto: Jimmy Karlsson/Marielle Groot Obbink

Södra Vi2023-05-26 19:30

Nyligen arrangerades vårens åttonde och sista festkväll på Pumpen i Södra Vi. Överlag är Lena Josefsson nöjd med publiksiffrorna – men det är några evenemang som drar ner helhetsbetyget.

– Danserna har inte kommit igång igen. Tyvärr. På vårens tre danser var det cirka 200 besökare per gång. Det kan jämföras med 500 besökare före pandemin.

Men det var bra fart på konserterna?

– Ja, där har vi verkligen hittat rätt. I snitt var det tusen personer på konserterna. Höjdpunkterna var spelningarna med Sofie Svensson & Dom där och Albatraoz. Då var det mer eller mindre fullsatt med cirka 1 200 besökare.

Hur har det gått ekonomiskt?

– Danserna har varit en förlust, medan konserterna har varit en vinst. Totalt har vi gått plus, säger Lena Josefsson utan att avslöja några siffror.

Nu väntar ett ovanligt långt sommaruppehåll, eftersom det inte är några evenemang på Örsåsa loge under 2023.

– Men sett över hela året tappar vi inte många evenemang. Vårsäsongen på Pumpen var något längre än vanligt och höststarten är tidigarelagd till 19 augusti.

Lena Josefsson tror att just höstsäsongen kan bli något alldeles extra. Pumpen har bokat in nio festkvällar, där artister/grupper som Panetoz, Fröken Snusk och Elov & Beny sticker ut. Dessutom kommer succébandet Sofie Svensson & Dom där tillbaka.

– Det känns riktigt, riktigt bra. Vi hoppas att även danskvällarna ska få ett lyft och locka uppåt 400 besökare. Där kommer vi ändra tiderna något, till 19-23. Vi tror att det passar danspubliken bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!