Ljunghälls söker på nytt nya medarbetare efter tufft år

Efter ett tungt pandemiår med varsel och permitteringar satsar nu Ljunghälls gjuteri i Södra Vi och söker flera nya medarbetare.

Ljunghälls HR-chef Lisa Bauer beskriver pandemiåret som berg- och dalbana.

Ljunghälls HR-chef Lisa Bauer beskriver pandemiåret som berg- och dalbana.

Foto: Sofie Olsson

Södra Vi2021-07-16 08:00

Så sent som i april skrev Vimmerby Tidning om en personalreducering på Ljunghälls där 40 tjänster försvann, men i ett inlägg i sina sociala medier berättar nu företaget att man söker nya medarbetare. Det gäller fem tjänster som gjutoperatör och tre på tjänstemannasidan, bland annat som hållbarhetsingenjör och underhållstekniker.

– Vi har olika upplägg och söker både internt och externt. När det gäller gjutoperatörer har vi inhyrd personal som också kan söka. Vi ökar något på kollektivsidan men att vi söker gjutoperatörer handlar om att vi vill säkra kompetens då vi har en naturlig omsättning där folk går i pension, säger Lisa Bauer, HR-chef på Ljunghäll AB.

Pressgjuteriet Ljunghäll AB, som är Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, har haft det tufft under pandemin med både varsel och permitteringar. Nu säger HR-chefen att framtiden börjar se ljusare ut.

– Prognosen ser bra ut. 2020 var på grund av pandemin lite som en berg- och dalbana med först tvärstopp och sedan mycket uppgång som gjorde att vi tog in extrapersonal. Under våren nu blev det ett mer normalt läge och då avslutades en del visstidsanställningar. Det blev inte i så många faktiska uppsägningar, säger Lisa Bauer.

På tjänstemannasidan satsar man på bland annat ökad hållbarhet, vilket efterfrågats av kunder.

– När det gäller de kvalificerade tjänsterna kan de bli lite kniviga att tillsätta och vi kan behöva titta utanför Vimmerby för den spetskompetensen, säger Lisa Bauer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!