Viktiga veckor för Pumpen – hoppas på ny publikfest

Under våren är det full fart på Pumpen – med flera stora arrangemang på kort tid. Förra helgen var det över 1 100 personer som kom för att lyssna på Björn Rosenström. Redan på lördag kväll är det fest igen.

Pumpens vårprogram är en blandning av konserter och danskvällar. Totalt är det elva evenemang fram till 25 maj.

Pumpens vårprogram är en blandning av konserter och danskvällar. Totalt är det elva evenemang fram till 25 maj.

Foto: Marielle Groot Obbink

Södra Vi2024-03-08 05:56

Björn Rosenströms spelning förra helgen var det fjärde evenemanget i år. Lena Josefsson, som är en av de ideella krafterna på Pumpen i Södra Vi, blev positivt överraskad av det stora intresset.

– På förhand var det lite ovisst. Vi hade kanske inte trott att det skulle komma så mycket folk som det gjorde. Det blev verkligen en toppenkväll med 1 150 besökare, säger hon.

Totalt består vårprogrammet av elva konserter/danser. Näst på tur är det klassiska dansbandet Black Jack på lördag.

– Det blir en riktig festkväll, ungefär som det var förr på Pumpen. Utöver Black Jack har vi en trubadur (Freddan Jonsson) som spelar i puben.

Hur mycket folk räknar ni med?

– Det kommer inte bli fullt, men det är helt klart upplagt för en bra kväll. Jag hoppas på åtminstone 600 besökare, säger Lena Josefsson.

undefined
Den 20 april kommer rockgruppen Wilmer X till Södra Vi.

Senare i vår kommer flera välkända artister/grupper till Pumpen. Inte minst partybanden 2 Blyga Läppar och Albatraoz, samt rockbandet Wilmer X.

– Det är ett starkt och gediget program. Vi vet att det kommer bli fullsatt några av kvällarna – och det känns bra att vi har en sån spridning med dans, festdans och olika typer av konserter.

Är det viktigt för er att ha ett program som passar olika åldrar?

– Jag vill inte prata om yngre och äldre, utan det är upp till var och en vad man gillar. Men ja – vi vill vara breda i vårt utbud. Pumpen är till för alla, säger Lena Josefsson.

undefined
Förra helgen var det över 1 100 personer som löste entré, när artisten Björn Rosenström var på besök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!