Lokalt företag byter ägare: "Vi är mycket positiva"

Vimmerby Bildemontering, som har sin verksamhet utanför Södra Vi, får nya ägare. Det är koncernen Autocirc som köper företaget av Caroline Arvidsson och Christian Johansson.

Södra Vi2021-06-30 14:09

– Vimmerby Bildemontering är en fin anläggning som passar in i vår vision och vi kommer att fortsätta utvecklingen av bolaget framåt, säger Johan Livered, vd på Autocirc, i ett pressmeddelande.

Vimmerby Bildemontering behåller sitt namn – och personalstyrkan på 18 personer fortsätter. De tidigare ägarna Caroline Arvidsson och Christian Johansson kommer fortsätta jobba på företaget.

– Vi är mycket positiva till detta och att kunna fortsätta jobba framåt med elbilar och programmering. Bildemonteringen har senaste fem åren satsat på omställning inför elfordon och samtidigt utvecklat programmeringen och elektronikavdelningen till en av landets främsta. Genom detta uppköp så känner vi att vi säkrar personalens framtid och företagets fortlevnad, säger de i pressmeddelandet.

I samband med ägarbytet kommer Caroline Arvidsson bli ny vd på Vimmerby Bildemontering, istället för Christian Johansson som kommer fokusera på den fortsatta utvecklingen av el och elektronik.

Bildemonteringen utanför Södra Vi startades 1988 och har idag en anläggning på cirka 45 000 kvadratmeter. De processar över 1 000 bilar om året.

Utöver Vimmerby Bildemontering AB ingår även företaget Styrdon i Sverige AB i köpet. Den nya ägaren Autocirc har en uttalad affärsidé att förvärva välskötta bilföretag på både den svenska och internationella eftermarknaden – och skapa synergier mellan dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!