Visafton blir av: "Vi är taggade till tänderna"

Efter ett års uppehåll blir det återigen visafton vid Nyllinge Bränneri. "Det känns otroligt roligt", säger arrangör Kalle Sellbrink.

Den senaste visafton i Nyllinge Bränneri hölls 2019. "Vi rätt mycket nytt folk i husbandet och på scenen. Jag hoppas att publiken har längtat precis som vi", säger Kalle Sellbrink.

Den senaste visafton i Nyllinge Bränneri hölls 2019. "Vi rätt mycket nytt folk i husbandet och på scenen. Jag hoppas att publiken har längtat precis som vi", säger Kalle Sellbrink.

Foto: Dirk Westermann

Södra Vi2021-08-12 09:00

Förutom årets husband kommer på lördag, den 14 augusti, artisterna Per-Melkerz, Sandra Therese Näslund, Ann-Sofie Nord, Åke Hammarskjöld och Glashuset att stå på scen vid Nyllinge Bränneri, utanför Södra Vi. 

– Jag kommer också att stå på scen. Det tänker jag göra tills de slänger ut mig. I vanliga fall är det svårt att vänta ett år för det här är årets roligaste spelning. Nu har vi fått vänta två år så vi är taggade till tänderna, säger Kalle Sellbrink som arrangerar tillsammans med Nisse Jaldefeldt.

undefined
"De här kvällarna är det man pratar om efteråt. Det brukar bli väldigt roliga konstellationer musikaliskt ", säger Kalle Sellbrink.

Den traditionella visaftonen fick förra året ställas in på grund av pandemin och det var länge oklart om evenemanget i år skulle bli av. 

– Men vi kände att vi inte kunde låta det här dö och ansåg att det skulle gå att genomföra säkert. Vi har ett så pass stort och öppet område så det ska inte vara något problem med att hålla avstånd. Vi kommer ställa ut handsprit och vara noga med att besökarna sitter i egna sällskap och inte står för tätt i kön. 

Ett normalår menar Kalle Sellbrink att evenemanget brukar dra 600- 800 personer.  För att följa rådande bestämmelser är maxantalet som släpps in i år satt till 600.

– Det känns som att det är stort intresse i år och fler än vanligt verkar ha hört talas om evenemanget. Jag tror att vi har ett bra rykte från tidigare år för det har varit väldigt kul konserter. Det är något speciellt med stämningen, naturen och alla i publiken som sitter som tända ljus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!