Amena berättar om känslorna efter första fredagsfinalen

Amena gick vidare men efter Idol-sändningen berättar hon för Vimmerby Tidning att hon inte är helt nöjd med sitt framträdande.

Amena Alsameai på scen i Idols fredagsfinal. I svart skinnjacka och svarta stövlar rörde hon sig mycket på scenen när hon tolkade Therefore I Am av Billie Eilish.

Amena Alsameai på scen i Idols fredagsfinal. I svart skinnjacka och svarta stövlar rörde hon sig mycket på scenen när hon tolkade Therefore I Am av Billie Eilish.

Foto: Johannes Widergren

Stockholm2021-10-02 01:18

Att gå ut först av alla i Idols första fredagsfinal för säsongen och leverera ett i princip felfritt nummer kräver någonting som 20-åriga Amena Alsameai från Vimmerby uppenbarligen har. Att vara favorittippad och älskad av publiken behöver inte bara vara bra. På plats i Idols studio innan programmet berättade den unga talangen för Vimmerby Tidning att hon var nervös men också taggad.

– Jag är så tacksam för att människor röstade på mig, sa hon direkt efter programmet.

undefined
Vimmerby-Idolen Amena Alsameai fortsätter att imponera och är nu kvar bland de tolv sista deltagarna i programmet.

Hon valde att sjunga Billie Eilish-låten Therefore I Am och fick blandad men främst positiv kritik av juryn. Vimmerby Tidning intervjuade Amena Alsamei efter sändningen och hon berättar att hon håller med om kritiken hon fick men att hon tror att hon kan utvecklas till nästa fredag.

– Det här var första gången som jag rörde mig på scenen och fokuserade på kameror och sådant. Det var många grejer att fokusera på på en gång och därför var det svårt. Jag känner att jag kan göra bättre nästa gång, säger Amena Alsameai.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!