Allt fler svingar på Tobo Golfklubb

Den lokala golfen har fått ett rejält uppsving. Redan i år har medlemsantalet ökat mer än under hela förra året.

Många nya golfare har hittat till Tobo Golfklubb. "Från årsskiftet fram till idag har vi redan ökat med 87 nya medlemmar", säger Magnus Hultgren som är kanslichef och pro på Tobo GK.

Många nya golfare har hittat till Tobo Golfklubb. "Från årsskiftet fram till idag har vi redan ökat med 87 nya medlemmar", säger Magnus Hultgren som är kanslichef och pro på Tobo GK.

Foto: Ebba Lagergren

Storebro2021-08-08 14:00

För första gången på tio år passerade antalet medlemskap en halv miljon, och aldrig förr har det spelats så mycket golf i Sverige som under 2020. Det visar Svenska Golfförbundets senaste sammanställning. Preliminär statistik för 2021 vittnar om en fortsatt medlemsökning. Det märks tydligt även på Tobo Golfklubb.

undefined
Samtidigt som nya medlemmar strömmar till är det färre än någonsin som väljer att lämna klubben, menar Magnus Hultgren som är kanslichef och pro på Tobo Golfklubb.

– Vi märker att det är mer drag generellt. Det är många som återvänder till golfen. Under 2020 fick vi 81 nya medlemmar totalt. Från årsskiftet fram till idag har vi redan ökat med 87 nya medlemmar, säger Magnus Hultgren som är kanslichef och pro på Tobo GK.

Men det är inte bara återvändare som ser till att medlemsantalet ökar. Sedan årsskiftet har omkring 45 helt nya golfare tagit grönt kort på Tobo GK. Samtidigt har färre medlemmar än någonsin valt att lämna. 

– Till säsongen 2021 gick endast två procent av våra medlemmar ur. Så få har det aldrig varit.

Den lokala golfen har alltså fått ett rejält uppsving, och framförallt bland unga vuxna.

– De sista två åren upplever jag att vi har en föryngring bland de som tar grönt kort och börjar spela golf. Historiskt sett har det varit fler mellan 45 och 65 år. I år är min känsla att hälften av de som tagit grönt kort är mellan 20 och 35 år.

undefined
Rangen på Tobo GK en förmiddag i juli.

Golfen har med all säkerhet fått en skjuts framåt av pandemin. I fjol när många var permitterade var det extremt högt tryck på spel på banan, berättar Magnus Hultgren.

– Nu är vi tillbaka på det normala vad det gäller beläggning på banan, men vi har absolut fler medlemmar i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!