Beskedet: Allsången i Storebro ställs in

Det blir ingen Allsång i Storebro i sommar. "Vi vill sätta fullt fokus på vårt 80-årsjubileum", säger ordförande Eva Kindstrand.

Allsång i Storebroparken tar paus 2020, till förmån för Storebro IF:s 80-årsjubileum.

Allsång i Storebroparken tar paus 2020, till förmån för Storebro IF:s 80-årsjubileum.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2019-11-10 18:00

Det offentliggjordes under Storebro IF:s årsfest som hölls under lördagskvällen med ett 70-tal medlemmar på plats. Eva Kindstrand säger att Storebro IF är en förening som gillar att fira, och när man gör det vill man göra det ordentligt.

Därför har man valt att sätta fullt fokus på 80-årsjubileet nästa år.

– Både delarna kräver mycket tid, engagemang och pengar, så då får Allsång i Storebroparken stå tillbaka ett år, säger Eva Kindstrand och tillägger att padelbanan invigdes den 6 juni i år.

– Så vi väljer nationaldagen även för vårt jubileumsfirande på Bruksvallen. 

Ni ser ingen risk i att ställa in allsångskvällen?

– Vi tror och hoppas inte det ska vara någon större fara. Saknad kommer den naturligtvis att vara, men vi ställde ju in även 2017, för att vi inte ville krocka med Diggiloo, som gjorde turnéstopp i Vimmerby. 

– Då lyckades vi komma tillbaka med dunder och brak året efter, då påverkade det inte att vi tagit en paus. Tvärtom kändes det som om arrangemanget var ännu mer efterlängtat, så känslan är helt klart att vi kan komma tillbaka 2021.

Med tanke på att allsångskvällen är ett mer publikt event, kommer det påverka utformningen av jubileumsprogrammet?

– Det kommer förstås att bli mycket fotboll under dagen. Då ska vi förhoppningsvis också ha de sista bitarna klara med vår spontanidrottsyta vid padalbanan, så vi kan inviga den samtidigt och vi har en nytillsatt jubileumskommitté som har en massa andra idéer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!