Daniel Svensson flyttade till USA efter gymnasiet i början av 00-talet, gick på college, utbildade sig till massageterapeut, hittade kärleken och blev kvar i landet. Efter många år i Phoenix, i delstaten Arizona, gick flyttlasset i somras tillbaka till Kansas City, Missouri, där han och familjen bott tidigare.
För att prata valspråk lämnade familjen en så kallad "swing state", där valresultatet brukar vara väldigt ovisst, för att hamna i en röd stat där Republikanerna med Donald Trump i spetsen förväntas vinna ganska enkelt. Att det vankas val märks tydligt i vardagen i USA.
– Det är inte lika mycket tryck på jobbet på grund av valet som väntar och att det också är Halloween vilket är stort här. Dessutom har vi fått direktiv från företagets håll att försöka undvika konversationer om politik med klienterna. Det kan bli jäkligt känsligt, förklarar Daniel.
Kansas City har en delstatsgräns som går rätt igenom stan. Daniel och hans familj bor på Missouri-sidan men hans arbetsplats är i Kansas. Även om det är två stater som historiskt sätt gått till Republikanerna finns det även demokratiska fästen.
– När man kommer utanför stan börjar man se fler Trump-flaggor och skyltar. Inne i stan är det mer liberalt och demokratiskt. Utöver Kansas City är även St. Louis ett starkt fäste för demokraterna här i Missouri.
Daniel menar att de demokratiska anhängarna endast har ett mål i sikte i valet.
– Först och främst handlar det om att gå och rösta för att Trump inte ska bli vald.
Utöver att rösta fram vem som bli landets nästa president deltar röstberättigade medborgare även i kongress- och delstatsval samt lokala folkomröstningar.
– Oftast vet många som bor här ingenting om kandidaterna till de andra posterna. De går mest på vad de har sätt på tv, och gör ingen särskild research.
En viktig valfråga för republikanska väljare är att minska mängden illegala immigranter i landet.
– Man vill inte att de ska kunna ta sig över gränsen från Mexiko. Även här i Missouri, typ 200 mil bort, fokuserar man stenhårt på det.
Det amerikanska valåret har som vanligt innehållet mycket dramatik. De största rubrikerna har handlat om mordförsöken på Donald Trump.
Pratas det mer än vanligt om valet i år?
– Jag känner att det finns en extra stor oro hos människor inför det här valet, speciellt efter de avlossade skotten mot Trump. När jag säger till folk att jag är från Sverige är det fler än vanligt som brukar svara: "Men varför bor du här? Flytta tillbaka, det skulle vi göra". Det är allt som oftast en demokrat som säger det.
Daniel Svensson kan själv inte rösta den här gången, vilket delvis är hans eget ansvar, men det grundar sig också i det krångligare amerikanska valsystemet.
– Det blev lite tokigt i och med att vi flyttade och bytte delstat. Jag har inte hunnit registrera mig för att rösta här i Missouri, och det är ett exempel på hur komplicerat det kan vara.
Valet hålls alltid första tisdagen efter 1 november var fjärde år.
– Vilket gör att mindre andel människor kan rösta här jämfört med i Sverige. I USA har många inte råd att ta ledigt från jobbet. Det påverkar privatekonomin för mycket. Men det blir alltmer vanligt att man förtidsröstar.
Det väntas bli en riktig rysare. I skrivande stund är spelbolagens odds jämna, med en mindre fördel till Donald Trump, som alltså kan bli president för andra gången.
Hur pratar man om honom i USA?
– Jag har väldigt många kompisar som älskar honom, och jag kan förstå varför. Det är lite mer "America first", så att säga. Förut vågade man inte säga till någon om man var Trump-supporter, nu är det mer öppet.
Hans budskap om att sätta USA först går hem hos väldigt många, berättar Daniel.
– Exempelvis har han pratat om att inte skattepengar ska gå till Ukraina. Sen har vi allt det här med "Woke-kulturen" som många inte tycker speciellt mycket om. Många är skeptiska till HBTQI-frågor och att människor själva ska få välja kön.
Religionen är också mycket mer påtaglig i vardagen i USA jämfört med Sverige.
– Jag bor i bibelbältet och det är fortfarande otroligt många människor i det här landet som går till kyrkan varje söndag. Vilket påverkar hur man också tänker i politiska frågor.
Hur går snacket kring Kamala Harris?
– Att hon har den här bakgrunden som advokat och att hon kan vara den som kan stå upp mot Trump. Det är prioritet nummer ett. Jag känner att det är störst fokus på det, sen skiter folk lite i hennes visioner i övrigt.
Skulle Kamala Harris vinna valet blir hon USA:s första kvinnliga president.
– HBTQI-frågor är bland de viktigaste frågorna för många demokrater, tillsammans med abortfrågan. Och i och med att hon är kvinna ökar därmed hennes trovärdighet för många. Hon har även stor erfarenhet av utrikespolitik, men det verkar inte vara lika viktigt, utan det är några få "toppfrågor". Dessutom pratas det en hel del om hennes uppträdande i olika sammanhang, att hon uppfattas som arrogant.
Vem tror du vinner valet?
– Jag tror faktiskt Trump vinner. Det är ett sånt utbrett missnöje, och då brukar det parti som inte är vid makten ha en fördel.
Hur kommer du själv följa valet?
– Jag jobbar till åtta på kvällen på valdagen. Sen blir det att dra på tv:n. På tisdagar är det inte heller någon Allsvensk hockey man kan kolla ikapp så det passar bra, skrattar Daniel som noggrant följer Vimmerby Hockey även från andra sidan Atlanten.