De startar discgolfträning för tjejer

Tjejers intresse för discgolf har varit svalt. Detta vill Storebro IF ändra på och erbjuder nu discgolfträning för tjejer.

Tränaren Fredrik Arvidsson var glatt överraskad när så många kom till den första träningen under måndagskvällen.

Tränaren Fredrik Arvidsson var glatt överraskad när så många kom till den första träningen under måndagskvällen.

Foto: Victoria Otternäs

Storebro2022-08-16 20:00

Storebro IF startar upp discgolfträning för tjejer och i början av veckan drog den första träningen i gång. Ett tiotal tjejer kom för att testa på. Fredrik Arvidsson som var tränare under passet berättar om sporten. 

– Det är en väldigt trevlig sport. Man får en skogspromenad och man får göra något under tiden. Man tänker inte på att man är ute och går, säger han.

Elisabeth Danielsson har spelat discgolf tidigare, men aldrig haft en riktig lektion.

– Det här med en tjejgrupp är väldigt positivt. Jag har spelat en del men det här är nytt för mig, de här greppen kan inte jag, säger hon. 

När Elisabeth Danielsson inte spelar discgolf orienterar hon eller kör mountainbike, så intresset för naturen är stort.

 – Jag gillar ju naturen och att få komma ut. Det är roligare än att bara gå en promenad. Det är utmanande också.

undefined
Under tre tillfällen kommer Storebro IF erbjuda discgolfträning där man får lära sig allt från rätt grepp till regler i sporten.

Fredrik Arvidsson berättar att intresset inte är lika stort hos kvinnor som män.

– Vi har haft några stycken som har spelat. Men vi har onsdagstouren och det har varit 30 killar och två till fyra tjejer. Vi vill ha fler tjejer som spelar, så det är därför vi försöker få igång dem nu.

Discgolf är också mycket av en tekniksport, berättar Arvidsson. Så att kunna erbjuda dessa lektioner är viktigt för att få fler tjejer att börja spela.

– Får man in tekniken så känner man att det går bättre och bättre. Det är det vi tänker nu med tjejerna. Vi vill lära dem tekniken och då blir det mycket roligare. Och då vill de ut och spela mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!