Fokus på rörelseglädje med Pidde P

Som en del av riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan kom artisten Pidde P till fem av kommunens skolor. "Jag försöker få igång alla att röra på sig."

Hela Storebros skola var på plats i gympasalen för att dansa loss med Pidde P.

Hela Storebros skola var på plats i gympasalen för att dansa loss med Pidde P.

Foto: Sofie Olsson

Storebro2019-12-04 13:00

Det säger Pidde P, som slog igenom med VM-låten "Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva" under 2018. 

Under tisdagen uppträdde han och dansade tillsammans med elever på Brännebro skola, Djursdala skola, Södra Vi skola, Astrid Lindgrens skola och Storebro skola. 

På Storebro skola gick det inte att ta miste på hur populär han är bland barnen. När han körde sin låt "Kickar du så flippar jag" dansade de flesta av barnen med i rörelserna. 

– Den bygger på olika dansrörelser från spelet Fortnite och det är en viktig igenkänning för de som oftast kanske sitter med paddan. Det är ju oftast tjejer som håller på med dans men på det här sättet får man igång killarna att dansa också, berättar Pidde P. 

Att Pidde P kom till skolorna var på grund av föräldern Nina Eklund från Gullringen.

– Jag har kompisar i Skåne vars barn haft Pidde P på besök i skolan. Så då mejlade jag till honom och frågade om han kunde komma hit. Han bad mig kontakta Smålandsidrotten, berättar Nina Eklund.

Att Smålandsidrotten är involverad beror på den rörelsesatsning i skolan som riksidrottsförbundet gör på uppdrag av regeringen. 

– Vi vill skapa rörelseglädje, att barn känner att de vågar, vill och kan, berättar Maria Nilsson, central samordnare för rörelsesatsningen i skolan på Smålandsidrotten. 

– Det är mycket fokus på idrott och tävling, men vi vill nå barn och unga som inte vågar ta sig till föreningslivet. Skolan är en bra väg för att nå dem.

Alla elever hoppade upp och ner i takt med Pidde P:s svängiga låtar.
Alla elever hoppade upp och ner i takt med Pidde P:s svängiga låtar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!