Föreningen tog över pizzaugnen från SMAK

Pizzaugnen från restaurang SMAK har hamnat i oväntade händer – hos Storebro IF. ”Nästa år kanske vi säljer pizzaslices istället för korv med bröd”, säger ordförande Eva Kindstrand.

Pizzaugnen från restaurang SMAK hamnade på lite otippat ställe - hos Storebro IF. "Vi hoppas kunna komma igång och baka pizza nästa år", säger ordförande Eva Kindstrand.

Pizzaugnen från restaurang SMAK hamnade på lite otippat ställe - hos Storebro IF. "Vi hoppas kunna komma igång och baka pizza nästa år", säger ordförande Eva Kindstrand.

Foto: Montage: Rebecca Forsgren Malmström/Andrew Medichini (TT)

Storebro2020-07-28 08:51

Pizzaugnen för riktiga proffs ligger nedplockad på pall hos Storebro IF. Men hur hamnade egentligen ugnen där? Ska de börja konkurrera i den pizzatäta lokala restaurangbranschen? Och har föreningen tillräckligt dugliga pizzabagare?

– Jodå, vi har allt några glada amatörer – och framförallt en tokig styrelse med många idéer, säger Eva Kindstrand, som dock inte kan hala upp några ärvda hemliga recept ur bakfickan.

– Vi spånar på ett utekök. I och med att vi har så mycket annat än fotboll på arenan vore det kul att göra något extra, givetvis för våra egna medlemmar och aktiva och lite after game, men också något för bygden.

Redan nu har idrottsföreningen en grill, som nyttjats sedan i påskas med god respons. Att pizzaugnen från SMAK kompletterat köksutrustningen har inte med nedläggningen av restaurangen att göra.

– Vi fick erbjudandet av en händelse redan i mellandagarna, när Simon skulle renovera. Han erbjöd oss att ta över ugnen mot att vi plockade ner den. Det nappade vi på, vi hade aldrig kunnat köpa en ugn i den här klassen.

Men den som längtar efter att känna doften av Vesuvio och Capricciosa över Bruksvallen får vänta ännu ett tag.

– Ugnen står som sagt nedplockad. Men om allt går som det ska hoppas vi att vi kan använda den till nästa år.

Hur många idrottsföreningar har en riktig pizzaugn?

– Nja, det är nog bara vi. Nästa år kanske vi säljer pizzaslices istället för korv med bröd på matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!