Försäljningen av Storebro herrgård pausas

Anrika Storebro Herrgård ligger inte längre ute till försäljning. "Det är en pausad aktivitet på marknaden men det kommer bli en fortsättning framöver", berättar vd Tord Hjerpe.

”Vi hade intressenter som inte fattade ett slutgiltigt beslut och har nu valt att pausa processen men fastigheten är fortfarande till salu”, berättar Tord Hjerpe, vd för Storebro Herrgård.

”Vi hade intressenter som inte fattade ett slutgiltigt beslut och har nu valt att pausa processen men fastigheten är fortfarande till salu”, berättar Tord Hjerpe, vd för Storebro Herrgård.

Foto: Olof Carlson

Storebro2022-03-08 12:04

I januari lades Storebro Herrgård ut på försäljning med en prislapp på 14 miljoner kronor. Intresset för objektet med sina genuina 1820-talsmiljöer var stort med flera intressenter och en annons på sajten Hemnet som besöktes tiotusentals gånger. Men trots det landade det inte i någon försäljning.

– Vi har inte hittat rätt köpare och vi har valt att inte förlänga avtalet med mäklaren vi hade, berättar Tord Hjerpe som poängterar att de inte var onöjda med friman de anlitat.

– När vi har en kris i världen och människor är oroliga, då är det aldrig bra att försöka sälja. När vi drog igång detta visste vi inte vad som skulle hända. Dessutom är vi på väg in i en säsong och känner att vi kanske inte vill ha en försäljningsprocess ovanpå det. Men skulle det vara så att någon är intresserad och ringer mig så finns det fortfarande möjlighet att prata affär.

Beslutet om en försäljning togs på grund av hälsoskäl. Men då processen nu är pausad är siktet istället inställt på att genomföra ytterliggare en säsong.

– Under säsong ska kroppen orka jobba drygt tio timmar om dagen, sju dagar i veckan och i tio-tolv veckor i rad. Det är för krävande. Sedan är det är inte så att vi inte står på benen och inte alls kan arbeta. Så vi tänker hantera en säsong till genom att förstärka med personal. Kanske väljer vi att köra en lite kortare säsong.

–  Sedan är det alltid trevligt att möta gästerna. På det sättet ser man framemot det, säger Tord Hjerpe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!