Här planerar de att få till en discgolfbana

Storebro IF:s projekt Mötesplats Bruksvallen ska under året utökas med en discgolfbana om planerna går i lås.

Mats Jacobsson och Ove Olsson vid Hälsans Stig som är ett promenadstråk i skogen med information om djur och växtliv.

Mats Jacobsson och Ove Olsson vid Hälsans Stig som är ett promenadstråk i skogen med information om djur och växtliv.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2021-01-16 18:00

Ett medborgarförslag till Vimmerby kommun tog nyligen upp frågan om att anlägga en discgolfbana i trakten. Inom Storebro IF har en plan på en sådan funnits med i klubbens pågående projekt Mötesplats Bruksvallen.

– När frågan kom upp så kände vi att det kunde vara läge att offentliggöra våra planer, säger Mats Jacobsson som är projektledare för arbetet kring Idrottsplatsen i Storebro.

Hur ser er plan ut?

– Vi har redan anlagt ett promenadstråk på 2,5 kilometer genom skogsområdet runt Bruksvallen. Den kallas Hälsans Stig och är klar att invigas till våren. Discgolfbanan är tänkt att utgå från den slingan och i första hand borde vi kunna få till nio hål någon gång under det här året. Vi behöver göra studiebesök på en befintlig bana för att få upplägget klart för oss så det är svårt att fastställa en exakt tidsram, säger Mats Jacobsson.

Bruksvallen har på senare år utvecklats från en idrottsplats med fotbollsplaner till att ha en rad aktiviteter som padelbana, utegym och grillplats.

– Tack vare ett gott samarbete med markägaren Södra så har klubben fått tillåtelse att använda marken kring Bruksvallen så att vi kan få till en riktig mötesplats. Föreningen har en trogen grupp pensionärer och andra medlemmar som ställer upp och gör arbetet ideellt och det är mycket värt, säger Mats Jacobsson.

Vintertid är det lite lugnare på området, men tack vare snön som kommit har skidspår anlagts på Bruksvallen nyligen.

I skogen i anslutning till Bruksvallen har Storebro  IF planer på att anlägga en discgolfbana.
I skogen i anslutning till Bruksvallen har Storebro IF planer på att anlägga en discgolfbana.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!