Herrgården öppnar efter pandemipaus: "En hård vinter"

Fredensborgs herrgård drabbades hårt av pandemin och tvingades stänga. Nu öppnar man igen och inleder med en träningshelg.

Fredensborgs herrgård inleder säsongen med en helg med träningsprofilen Sabina Dufberg.

Fredensborgs herrgård inleder säsongen med en helg med träningsprofilen Sabina Dufberg.

Foto: Fredensborgs herrgård

Storebro2021-05-20 06:00

– Nu drar vi igång och det känns jättehärligt att få trycka på nystartsknappen, säger Lena Ernberg, VD på Fredensborgs herrgård.

För första gången på 100 år har herrgården utanför Storebro haft vinterstängt. Anläggningen går runt på konferenser, bröllop och semestergäster och när pandemin slog till sopades alla målgrupper bort på kort tid. Då tog man beslutet att pausa.

– Det påverkar oss mindre ekonomisk att stänga helt än att ha öppet för några få gäster. Det har gjort det mjöligt för oss att komma igen nu och öppna efter att vi gått på sparlåga med minimal personalstyrka under vintern, säger Lena Ernberg.

Under stängningen har man i den mån det varit ekonomiskt möjligt passat på att renovera i några av rummen. Man har också funderat på hur man vill utveckla verksamheten i en tid där konferensmarknaden ser annorlunda ut än innan pandemin. 

– Det har varit en hård vinter men nu känner man längtan efter att öppna och kunna erbjuda gästerna en bra produkt. Vi kommer att ha fler utomhusaktiviteter och trycka på mer på det som tidigare varit ett komplement, som exempelvis vandringsmöjligheterna, säger Lena Ernberg

Först ut när man öppnar är en träningshelg med profilen Sabina Dufberg. Även om aktiviteterna kommer att genomföras utomhus har man satt ett maxtak på 20 personer för att alla ska kunna känna sig trygga.

– Det ser bra ut och är i princip fullbokat. Vi är så peppade på att starta, säger Lena Ernberg.

Lena Ernberg, VD för Fredensborgs Herrgård, tycker att det känns härligt att kunna öppna verksamheten igen.
Lena Ernberg, VD för Fredensborgs Herrgård, tycker att det känns härligt att kunna öppna verksamheten igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om