Så tänker Storebro IF om allsången

Allsång i Storebro – blir det nåt i år, eller? ”Vi får massor av frågor om allsången”, säger Eva Kindstrand Ströberg, ordförande i Storebro IF och förklarar var föreningen lägger krutet – och varför.

Senaste allsången i Storebroparken, sommaren 2019. Någon allsång blir det inte i år heller.

Senaste allsången i Storebroparken, sommaren 2019. Någon allsång blir det inte i år heller.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2024-06-18 20:00

Allsången i Storebroparken lockade storpublik och stora artister. Som mest kom 3 000. Men sedan 2019 har arrangören Storebro IF haft pausknappen intryckt. Förra året öppnade föreningens ordförande Eva Kindstrand Ströberg för en eventuell allsångscomeback 2024. Men någon allsång blir det inte.

– Vi stänger absolut inte dörren, men det är ofantligt mycket jobb. Vi har valt att lägga krut på Mötesplats Bruksvallen istället och nu har vi blivit med pergola, modell större. Vi har saknat skydd för sol, regn och blåst och förra sommaren blåste vi sönder två partytält och sa att vi måste ha något annat. Vi började projektera, och nu står den där, 70 kvadratmeter och så gott som klar.

Idrottsföreningens snickarlag med ett 30-tal personer har lagt drygt 400 arbetstimmar på pergolabygget.

– Det blev fantastiskt fint. De har gjort allt förutom takstolar och takläggning, som vi beställt. På nationaldagen hade vi taklagsfest för att visa alla involverade vår uppskattning. Nu håller vi på att bygga grill också, och vi hoppas den ska vara helt klar nästa vecka.

Pergolabygget är en investering på omkring 240 000 kronor och är ytterligare en pusselbit i Storebro IF:s förening vision att Bruksvallen ska vara en plats att hänga på, för alla. Under de senare åren har anläggningen försetts med naturstig som passar allt från hundpromenad till runda med rullstol eller rullator, padelbana, utegym och discgolfbana där Storebro IF i sommar arrangerar deltävling i Smålandstouren för tredje året.

– Ytan vi nu pratar om används mycket av våra samarbetspartners och ja, jag tycker att folk verkligen upptäckt och använder Bruksvallen. Bästa kvittot är när parkeringen är full, och nu räcker den sällan till. Här är folk från morgon till kväll för att spela fotboll, ungdomsmatcher, träna tabata, delta i veckotour i discgolf och det spelas mycket padel nu igen.

Det är alltså ett medvetet val från er sida, att lägga resurser på Mötesplats Bruksvallen istället för allsång?

– Lite så. Det krävs en viss säkerhet också att dra runt allsång eftersom det är väldigt väderberoende och artistgagerna har rusat i höjden något helt galet sedan vi arrangerade senast 2019. Den artistbudget vi hade då på 150 000-200 000 kronor kanske vi får en artist för idag, om man ska ha ett namn som drar, och man vill ju gärna ha fler artister än en.

Men det är många som undrar om allsången?

– Ja, vi får massor av frågor och jag vill ändå lämna lite öppet till nästa sommar. Vi ska sparka igång en liten arbetsgrupp till hösten som ska titta på ett eventuellt musikevenemang till nästa år. Parken är jättefin och vi vill gärna använda den mer. 

En ny och stor utmaning väntar Storebro IF i sommar under Bullerby Cup.

– Vi tar över den kompletteringsdel som Vimarvallen tidigare stått för. I säkert 15 år har vi haft förläggning på skolan och i år tar vi emot 17 lag, utöver det blir det 95 campingplatser och tre spelplaner. Så i år kommer det att både campas och spelas fotboll under Bullerby Cup vecka 30 i Storebro. Det här är något jag känner lite skräckblandad förtjusning inför, men det är roligare att säga ja än nej, och vi har många i föreningen som vill ställa upp, och vill göra det riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!