Ica-handlaren slår en boll: "Lite kallt att vara ute"

Nu satsar de två golfande vännerna Jakob Riis och Andreas Linder på ett nytt företag tillsammans. Efter helgerna hoppas de kunna vara igång med verksamheten.

Satsningen på en golfsimulator ska göra det möjligt att hålla golfswingen aktiv även under vintern.

Satsningen på en golfsimulator ska göra det möjligt att hålla golfswingen aktiv även under vintern.

Foto: David Goldman/TT

Storebro2020-12-16 06:00

– Vi är inte helt klara ännu men är på god väg att starta upp en golfsimulator i Storebro. Det känns väldigt spännande och vi är extremt taggade och tycker det är superkul, säger Jakob Riis, ena halvan i nystartade företaget Riis & Linder AB. 

Vad är egentligen en golfsimulator? Jakob Riis beskriver det lite som ett roligt TV-spel där man ser en golfbana på en projektorduk. Man svingar som vanligt med en golfklubba och sen räknar datorn ut var bollen hamnar på banan. 

– På så vis kan man hålla svingen aktiv även under vintern, det är ju lite kallt att vara ute och spela golf och de flesta banorna stänger ju under ett par månader här, säger han. 

Finns det en efterfrågan på att använda en golfsimulator?

– Vi tycker att det är väldigt kul och jag vet många, sen jag började här i Storebro, som spelar golf på Tobo och golfen har ökat ganska rejält senaste året i och med corona. Vi tänker att vi ska göra en corona-anpassad aktivitet så man ändå kan hitta på någonting under dessa mörkare tider som är just nu. 

Men enligt Riis är inte tanken att konkurrera med Tobos golfklubb.

– Vi ser framförallt det som ett komplement till Tobo golfklubb egentligen, vi vill inte konkurrera med dem överhuvudtaget utan ser det som ett litet vinterkomplement för att hålla igång sin golfswing även under vintern. 

För Jakob Riis som är Ica-handlare i Storebro, och Andreas Linder som driver företaget Rautamo i Vimmerby, blir nya företaget Riis & Linder AB en bisyssla. 

– Det här är inget som kommer ta någon tid från våra dagliga verksamheter, utan det är ett projekt vi gör på sidan för att vi tycker det är kul och lärorikt. Jag ser det som en jättemöjlighet att få lära mig driva företag framåt ytterligare, med en bra kompis i Andreas Linder som jag tycker är helt fantastisk. 

Något exakt datum för när de beräknar vara igång kan han inte säga, men det ligger inom en nära framtid. 

– Vi har lite smågrejer kvar som vi måste lösa. Vi tror verkligen på att etablera oss på ett hållbart sätt, vi vill inte göra det här och det bara fungerar ett halvår eller år, utan vi vill vara hållbara och med hållbarhet så tar det lite längre tid, säger Jakob Riis och fortsätter: 

– Vi hoppas kunna komma igång efter helgerna, men ett exakt datum kan vi inte säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!