Kände sig motarbetad – nu flyttar företaget

Efter 38 år i Hultsfred har nu företaget Rexsvarven flyttat till Storebro. Ägaren Inge Hyckenberg är kritisk mot Hultsfreds kommun.

Inge Hyckenbergs företag Rexsvarven AB har flyttat till Nedre Bruket i Storebro. Fastigheten består av en verkstadslokal samt en kontorsbyggnad med cirka 40 kontor.

Inge Hyckenbergs företag Rexsvarven AB har flyttat till Nedre Bruket i Storebro. Fastigheten består av en verkstadslokal samt en kontorsbyggnad med cirka 40 kontor.

Foto: Sofie Olsson

Storebro2019-07-04 17:30

Företaget ägnar sig åt handel av begagnade maskiner inom verkstadsindustrin. Nu har företaget hyrt ut sina lokaler i Hultsfred till ett annat företag, och flyttat sin verksamhet till Storebros nedre bruk.

– Jag har känt mig motarbetad av Hultsfreds kommun, det är därför jag flyttar min verksamhet, säger Inge Hyckenberg.

Enligt Inge beror det bland annat på en incident då han ville hyra ut en fastighet till ett bolag, där han menar att hans företag lagt ner miljontals kronor på en satsning som sedan inte blev av.

– Vi hade sex möten med kommunen och allt lät bra. Men sedan när företaget väl flyttat in så sa plötsligt kommunen på ett sjunde möte att de inte fick vara där på grund av ett vattenskyddsområde, något de redan måste vetat om, menar Inge Hyckenberg.

Anders Helgee, miljö- och byggnadschef på Hultsfreds kommun svarar på kritiken:

– Jag kan inte hela historiken i just detta fall. Men det är ju beklagligt att det blivit så. Vi försöker alltid se till att ha en tidig och ärlig dialog med företagare, för att diskutera möjligheter och begränsningar. Just när det gäller vattentäkter så är det mycket att ta i beaktning för att skydda dricksvattnet, säger Anders Helgee.

Nedre bruket i Storebro köptes hösten 2018 och nu har alltså flyttlasset gått.

– I dagsläget har jag hyrt ut tre kontor, säger Hyckenberg.

Ser du några utmaningar med att satsa i Storebro?

– Utmaningar finns det varje dag när man driver företag. I små orter som Storebro tycker jag det är lättare att hitta personkemi och samarbeten med andra företag. Vilka utmaningar som kommer uppstå får vi se i framtiden, säger Inge Hyckenberg.

Hur ser du på framtiden för företaget?

–Vi har lokaler att växa i och det är en bra efterfrågan på begagnat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!