Kommunen kunde ha påverkat busshållplatsen i Storebro

Ola Gustafsson bemöter kritiken om nya busshållplatsen i Storebro: "Det är en lärdom som vi behöver ta med oss".

Ola Gustafsson är ordförande för Samhällsbyggnadsutskottet, Vimmerby Energi & Miljö AB samt Kultur- och fritidsutskottet.

Ola Gustafsson är ordförande för Samhällsbyggnadsutskottet, Vimmerby Energi & Miljö AB samt Kultur- och fritidsutskottet.

Foto: Jimmy Karlsson

Storebro2021-03-21 14:00

Enligt Ola Gustafsson, ordförande för bland annat Samhällsbyggnadsutskottet i Vimmerby, fick kommunen under förra och förrförra mandatperioden möjlighet att yttra sig över de kommande transportplanerna för Kalmar län där bland annat  placering av busshållplatser ingår. 

"Kommunen framförde då inga särskilda synpunkter på placering av busshållplatser i Storebro", skriver han via mejl. 

Hur tänker kommunen kring den debatt som nu väckts gällande de äldre som bor vid området stranden eller över kiosken som nu får betydligt längre väg och är oroade för hur de ska kunna bo i Storebro?

"Det ligger på Region Kalmar län att planera trafiken och väga effekten av placering av hållplatser mot restidens längd. Det innebär alltid att några kommer att få längre avstånd till närmaste hållplats och det är naturligtvis tråkigt för dem som drabbas. För andra blir det faktiskt närmare till hållplatsen och framförallt kortar det restiderna för det stora flertalet resenärer och gör det möjligt för fler att välja kollektivtrafiken som färdmedel."

Anser ni att ni har brustit i kommunikationen med medborgarna?

"Genom det arbete kommunen har gjort med SLUS och Allas Vimmerby de senaste åren är det en förhoppning att i framtiden kunna ha en dialog med de lokala utvecklingsgrupperna inför remissyttranden som specifikt berör vissa tätorter. Det är en lärdom som vi behöver ta med oss", skriver Ola Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!