Läraren om nya uppdraget: "Har allt att vinna"

I helgen utsågs Caroline Axelsson, 40, från Storebro till viceordförande och nytt språkrör för Miljöparitet i Kalmar län.

Caroline Axelsson tycker att den nya rollen som språkrör och viceordförande för Miljöpartiet i Kalmar län känns jättebra.

Caroline Axelsson tycker att den nya rollen som språkrör och viceordförande för Miljöpartiet i Kalmar län känns jättebra.

Foto: Charlotte Madestam

Storebro2021-02-09 17:00

– Jag är riktigt taggad och känner att vi har allt att vinna framöver, säger Caroline.

Och visst har Miljöpartiet i Kalmar län mycket att kämpa för i nästkommande års val. Efter valet 2018 tappade partiet representation i regionsrådet och inflytande i ett flertal av länets kommuner.

– Vi behöver bättre anpassa oss för den verklighet som råder i länet. En hjärtefråga för mig är ytterligare satsningar på kollektivtrafiken, men samtidigt är många, framförallt i Vimmerby kommun, beroende av bilen för att få ihop vardagen. Vi har lyckats bygga ut infrastrukturen kring biogas men det finns samtidigt mer att göra.

Utmaningen som partiet står för är, enligt hon själv, att få fler invånare att inse att klimatkrisen är något som är möjligt att klara av tillsammans.

– Vi måste sluta få människor att känna hopplöshet över klimatfrågan. Jag har som mål att vi ska få större representation i kommunerna och i regionsrådet efter 2022.

Axelsson är född och uppvuxen i Vimmerby och bor sedan några år tillbaka på en gård utanför Storebro tillsammans med sin trettonåriga son och sambo. Hon är utbildad lärare i svenska och engelska och arbetar som gymnasielärare i Hultsfred, främst med elever som läser svenska som andra språk.

Kommer du kunna fortsätta som lärare i och med ditt nya politiska uppdrag?

– I nuläget kommer inte min tjänst att påverkas. Möjligtvis behöver jag arbeta mindre som lärare i och med nästa års valrörelse.

Karta: Storebro
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!