Unga lantbrukarna prisas för sitt arbete

Louise Glindell och Ted Gunnarsson som driver Sjundekvills lantbruk & Gårdsmejeri har tilldelats ett pris.

Louise Glindell, framför gårdsbutiken på gården Sjundekvill. Tillsammans med sambon Ted Gunnarsson har hon nu prisats för det arbete de gör med gården, gårdsbutiken och mejeriet.

Louise Glindell, framför gårdsbutiken på gården Sjundekvill. Tillsammans med sambon Ted Gunnarsson har hon nu prisats för det arbete de gör med gården, gårdsbutiken och mejeriet.

Foto: Sofie Olsson

Storebro2023-03-22 17:15

Det är Länsförsäkringar Kalmar län som delat ut utmärkelsen Ung växtkraft i Kalmar län. 

– Det känns jättekul faktiskt. Kul att det uppmärksammas, att någon tycker det vi gör är bra, säger Louise Glindell.

– Det är roligt att det lyfts fram det här med "från jord till bord". Sen är all livsmedelsproduktion så egenligen. Men vi går inte via några storföretag med långa transporter, utan kedjan är avkapad. Själv hade jag önskat att fler hade kunnat göra så.

Förutom äran består utmärkelsen också av en check på 20 000 kronor. 

Vad ska ni göra med prispengarna?

– Jag vet inte, vi har inte sagt att vi ska göra nåt speciellt. Vi fick tipset att göra något roligt. Vi har byggt gårdsbutiken och tagit in fler och andra varor, nu vill man lägga krutet på att göra ännu mer och ännu bättre.

Glindell beskriver det som att det flyter på med gårdsbutikssatsningen, trots ett kärvare ekonomiskt läge i världen.

– Generellt så märks det nog av att folk handlar lite mindre i och med prisökningar. Men hos oss har vi nog inte känt av det lika mycket. Vi har inte höjt våra priser sedan förra nyår och tänker att vi kommer ligga kvar på den prisnivån så länge vi kan.

Gårdsbutiken utvecklas och hela familjen är mer eller mindre involverad. Dottern Elvira har varit en starkt bidragande orsak till att man skaffade får och nyligen slaktades gårdens första lamm.

– Igår kväll satte vi in en ny frys och ska få upp lite fler hyllor i butiken. Frysen fylls med lammkött, så det blev lagom till påsk, säger Louise

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!