Med tydliga mål på jobbet och crossbanan

Charlotte Andersson från Storebro gillar att jobba målinriktat, något som märks både i hennes yrkesliv och på hennes fritid.

"Jag gillar ju liksom rustikt, det ska vara vällagat men lite lullull, kanske något som gäst inte kanske tänkte att det skulle vara men inte för konstigt." Charlotte Andersson om sin matlagning.

"Jag gillar ju liksom rustikt, det ska vara vällagat men lite lullull, kanske något som gäst inte kanske tänkte att det skulle vara men inte för konstigt." Charlotte Andersson om sin matlagning.

Foto: Sofie Olsson

Storebro2020-02-18 17:00

Första januari klev 25-åriga Charlotte Andersson på sin nya tjänst som köksmästare på restaurang Brygghuset i Vimmerby.

– Man har ju fått känna på allting innan så det är ingen större omväxling mer än att det blir lite mer officiellt och att det verkligen blir du som får ta hand om allt med ekonomi och allt sådant, berättar hon.

Charlotte Andersson studerade restaurang och livsmedel på Vimmerby gymnasium och har sedan studenten jobbat i kök både i Vimmerby och en kortare period i Stockholm. Intresset för mat har hon fått hemifrån.

– Det är min mamma som har hållit på mycket med husmanskost hemma och alltid lagat väldigt mycket mat till oss. Sen självklart när jag flyttade väldigt tidigt så var jag tvungen att lära mig, jag hade ju sökt in på restaurang men jag var ändå tvungen att laga mycket mat hemma, för jag kunde ju inte gå ut och äta hela tiden.

Hon trivs när hon får jobba målinriktat.

– Jag har hållit på med motocross sedan jag var jätteliten och jag har varit väldigt tävlingsinriktad och målmedveten. Får jag inte ha några mål så blir jag helt nedstämd och inte riktigt vet vad jag gör. 

Trots ett intensivt jobb har Charlotte Andersson också bestämt sig för att SM-satsa på motocross i år, med hopp om att köra finalen på hemmaplan i höst. 

– Det kommer bli ett jobbigt halvår, det är så jag har siktat in mig. Jag kan inte sikta längre heller med det, utan jag får se det som att nu ska vi ha roligt och kötta på i ett halvår här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!