Herrgården ligger ute för försäljning

"Hälsan måste gå före allt," säger Tord Hjerpe, vd, som nu lagt ut Storebro Herrgård till försäljning. Det är dags att någon annan får ta över taktpinnen.

Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Av hälsoskäl säger ägaren Tord Hjerpe, som ser stora möjligheter för en köpare att utveckla verksamheten ytterligare.

Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Av hälsoskäl säger ägaren Tord Hjerpe, som ser stora möjligheter för en köpare att utveckla verksamheten ytterligare.

Foto: Olof Carlson

Storebro2022-01-23 13:36

Men det är med minst sagt blandade känslor som han lagt ut herrgården till försäljning. Han är stolt över herrgårdens genuina 1820-talsmiljöer och kunna visa upp dem och han tycker det är väldigt tråkigt att behöva lämna.

– Men hälsan måste gå före allt, säger han.

– Än så länge är det dock för tidigt att säga något om intresset för att köpa Storebro Herrgård. Den har bara legat ute på Hemnet i något dygn ännu och jag har inte haft kontakt med mäklaren än.

Prislappen för den minst sagt imposanta byggnaden mitt i samhället är 14 miljoner kronor. För pengarna får köparen en imponerande byggnad, på nästan 900 kvadratmeter plus ytterligare 94 i annexet. 15 rum och restaurangkök. Fram till nu har herrgården fungerat som hotell och konferensanläggning.

– Huset byggdes under perioden 1820 till 1824 för att bli bostad till dåvarande brukspatronen på Storebro Bruk, berättar Tord Hjerpe. Det renoverades sedan under 2000 och 2001 till dagens skick. 

Under renoveringen strävade man också efter att återskapa miljöerna från det tidiga 1800-talet, när huset var nybyggt.

Tord Hjerpe ser en stor utvecklingspotential för anläggningen. Framförallt under de övriga säsongerna. Men pandemin har varit en begränsande faktor för Herrgårdens utveckling.

– Vi har egentligen bara börjat utveckla men det finns mycket att göra med vandring, cykling och liknande. Det går att utveckla flera olika verksamheter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!