Nye ägaren efter premiären – så blir konceptet

Mari och Per Karlsson, ägare till bowlinghallen i Vimmerby och Gamleby, har nu utökat sin verksamhet och tagit över en nu nyrenoverad restaurang ute på Tobo golfklubb, "Vi kommer både ha husmanskost och À la carte, säger Mari Karlsson.

Mari Karlsson, ägare till Classic Boll Vimmerby och Gamleby, har nu haft första öppningsdagen i nyrenoverade restaurangen ute på Tobo golfklubb. Här står hon tillsammans med Anna Rylander och Josefine Rydström som är med och hjälper till ute i köket.

Mari Karlsson, ägare till Classic Boll Vimmerby och Gamleby, har nu haft första öppningsdagen i nyrenoverade restaurangen ute på Tobo golfklubb. Här står hon tillsammans med Anna Rylander och Josefine Rydström som är med och hjälper till ute i köket.

Foto: Samuel Josefsson

Storebro2023-05-03 06:00

Det var under måndagen som dörrarna öppnades för den nyöppnade golfrestaurangen. Mari Karlsson, som är en av de nya ägarna till lokalen, har haft fullt upp för att premiärdagen skulle bli lyckad. Nu i efterhand så är det ett väldigt positivt tonläge hos Mari när Vimmerby Tidning träffar henne under tisdagen, dagen efter premiären.

– Det gick jättebra. Vi hade helgerbjudande så vi fick sälja mat till nästan 70 personer. Det kom även folk utifrån och pensionärer i Storebro som tyckte det var bra att vi kunde öppna igen. Vi tror att det här kommer bli jättebra och spännande. Bowlingen dalar lite nu då det är inga matcher – så det passar då bra att vi tar över och har lite sommaraktivitet också, säger Mari Karlsson.

undefined
På menyn kan gästerna förvänta sig husmanskost på dagarna och À la carte till kvällen.

De som har varit på Mari och Per Karlssons bowlinghallar kommer kunna förvänta sig ett liknande koncept på golfrestaurangen. 

– Vi har byggt samma stuk och bar som i bowlingen så folk ska kunna känna igen sig. Vi kommer både ha husmanskost och À la carte på menyn. Till exempel schnitzel, lax på dagen och hamburgare på kvällsmenyn. Vi kommer öppna upp lite mer när det blir varmare och när folk letar sig ut till golfbanan. 

– Vi är just nu i uppstartsläge och det har gått jättebra så här långt. Son och svärson har varit med och byggt så vi har fått ordning på det hela. 

undefined
Mari Karlsson tycker arbetet med restaurang har gått väldigt bra och responsen har, enligt hon själv, bara varit positivt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!