Nytt datum för busshållplatserna i Storebro

Ett oväntat problem satte stopp för de nya busshållplatserna i Storebro. Efter månader av stiltje har arbetet nu återupptagits och ett nytt klardatum satts.

Arbete med de nya busshållplatserna vid riksvägen är igång igen och beräknas bli klart i december. "Nu äntligen är vi igång igen", säger projektledare Johan Sundman.

Arbete med de nya busshållplatserna vid riksvägen är igång igen och beräknas bli klart i december. "Nu äntligen är vi igång igen", säger projektledare Johan Sundman.

Foto: Sofie Olsson

Storebro2021-10-28 07:00

Arbetet med de två nya busshållplatserna i Storebro började i mars och skulle ha stått klart för bruk i somras. Men redan i april stötte arbetet på ett oväntat problem och projektet haltade.

– Vi stötte på en vatten- och avloppsledning som vi inte hittade ett bra läge för. Det blev ett ofrivilligt stopp medan vi funderade ut en lösning, berättar projektledare Johan Sundman på Trafikverket.

I somras lokaliserades till slut ett bra läge. Då projektet stått stilla så länge tog det tid att starta igen men nu är arbetet igång. I december beräknas busshållplatserna vid väg 23/34 och Rampvägen stå klara att användas. Även en pendlarparkering för tio personbilar samt gång-och cykelväg ska då vara färdiga.

– Nu gasar vi så att vi hinner klart innan vintern kommer på riktigt. Asfalt går det inte att lägga när det blir för kallt. Stöter vi inte på några jätteutmaningar nu när vi gräver i backen så tror jag att vi klarar det, säger Sundman.

undefined
12 december beräknas busshållplatserna vid väg 23/34 och Rampvägen vara klara att användas.

För trafikanterna kommer trafikarbetet innebära en begränsad framkomlighet under tiden projektet pågår.

– Det kommer vara självreglering på enkelriktad trafik denna vecka och nästa vecka minst. Så det är som värst nu. Men inom några veckor blir påverkan mindre. Jag tycker att trafikanterna ska ha en eloge för att det flyter på så lugn och bra hittills.

Budgeten för projektet ligger på fem miljoner.

– Vi jobbar hårt för att hålla den men något utfall kommer inte jag ha innan vi är klara, säger Sundman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!