Ortsbor fick komma till tals på dialogkväll

Kommunens dialogtour är igång efter pandemin och först ut var Storebro.

Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF, var en av dem som närvarade vid dialogmötet med kommunen. "Dialog är viktigt och det är bra när politiker och ortsbor kan komma närmre varandra", säger hon.

Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF, var en av dem som närvarade vid dialogmötet med kommunen. "Dialog är viktigt och det är bra när politiker och ortsbor kan komma närmre varandra", säger hon.

Foto: Magnus Strömsten/Jimmy Karlsson

Storebro2022-04-06 18:00

I projektet Dialogtour jobbar Vimmerby kommun med att samla in synpunkter från människor som bor i kommunen. Innan jul var man i Gullringen och Tuna och på tisdagen var det Storebros tur. Dialogkvällen hölls i skolans matsal.

– Det kändes härligt att dra igång igen. Vi var tvungna att pausa på grund av restriktionerna men nu kände vi oss trygga med att fortsätta, säger Maria Bolin, samhällsplanerare på miljö- och byggnadsförvaltningen.

Utöver mellan 30 och 35 invånare från Storebro deltog ett tiotal representanter från kommunen. Maria Bolin säger att man är nöjd med uppslutningen. På mötet pratade man bland annat om vad som kännetecknar orten. 

– Det brukar vara en mer nyanserad bild men det som dök upp var nästan uteslutande positivt. Man tryckte mycket på naturen och gemenskapen, säger Maria Bolin.

Föreningen Storebro IF spelar en stor roll för orten och nästan hela styrelsen var på dialogkvällen.

– Det var inget gnäll och skäll-möte utan vi lyfte istället det som är bra. Dialog är viktigt och det är bra när politiker och ortsbor kan komma närmre varandra, säger föreningens ordförande Eva Kindstrand.

Exempel på frågor som lyftes var önskemål om en cykelväg mellan Storebro och Vimmerby samt att ortsborna vill se fler trygghetsboenden. Skolan och butiken är ortens mötesplatser och de ska man vara rädd om, menar Eva Kindstrand.

– Vi har ett litet näringsliv och tycker att det är viktigt att det ges möjlighet till fler entreprenörer att starta företag, säger hon.

På torsdagen fortsätter dialogtouren till Frödinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!