Lisa och Ellen i Storebro tar hand om övergiven kanin

Kaninen som dumpades vid en återvinningsstation har fått ett nytt hem. Lisa och Ellen Gustafsson har nu tagit hand om "Chili" och erbjudit henne en plats i deras stall.

Den övergivna kaninen Chili har nu fått ett nytt hem hos syskonen Ellen och Lisa Gustafsson i Storebro.

Den övergivna kaninen Chili har nu fått ett nytt hem hos syskonen Ellen och Lisa Gustafsson i Storebro.

Foto: Samuel Josefsson

Storebro2023-04-23 07:00

I torsdags berättade Västerviks-Tidningen att en övergiven kanin hade hittats i en bur nära återvinningsstationen vid Stenhamra i Västervik. Det var Cecilia Björling som plockade upp kaninen, vid namn Chili, och tog hand om den först. Nu har Chili fått ett nytt hem hos syskonen Lisa och Ellen Gustafsson i Storebro.

– Det är fruktansvärt hur man kan göra så att bara lämna henne där. Vi trodde inte det var så farligt när vi tog emot henne, men efter besök hos veterinären så handlade det om någon timme om hon skulle klara sig. Nu har vi fått ett schema över helgen där vi ska ge henne mat och smärtstillande var tredje timme, dag och natt, säger Ellen.

– Jag vet inte varför man skaffar ett djur om man gör så. Kaniner är väldigt känsliga när det kommer till stress, säger Lisa.

undefined
Lisa och Ellen Gustafsson med Ellens dotter Milli. Tillsammans tittar de till kaninen.

Nu är förhoppningarna att kaninen Chili ska kunna återhämta sig i sitt nya hem i Ellen och Lisas stall. Men risken finns att hon inte överlever helgen. 

– Hon kan dö närsomhelst då magen bara kan ge upp. Man tror att hon är två och ett halvt år, så om hon klarar det här så har hon ett långt liv framför sig. Det är värt att ge henne en chans. Folk har även samlat in pengar för att hjälpa Chili.

Lisa och Ellen Gustafsson tar nu hand om totalt sex kaniner i sitt stall. Att sträcka ut en hand i det här läget var en självklarhet. 

– Klart vi kan hjälpa till när det finns plats. När vi fick ta bort Lisas häst blev det så tomt i stallet och vi tycker de är så mysiga.

Kaninen Chili hittades utanför en återvinningsstation i Västervik. Övergiven och hungrig.
Kaninen Chili hittades utanför en återvinningsstation i Västervik. Övergiven och hungrig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!