Premiär för självbetjäningsbutik i Storebro

22-årige Jens Virtanen från Storebro satsar vidare med sitt företag Planthuset i Storebro. Nu öppnar han en självbetjäningsbutik.

Jens Virtanen har startat en självbetjäningsbutik i Storebro. Tulpanerna är först ut.

Jens Virtanen har startat en självbetjäningsbutik i Storebro. Tulpanerna är först ut.

Foto: privat

Storebro2022-02-02 16:19

Under onsdagen var det premiär för självbetjäningsbutiken på Pilvägen 14 i Storebro. Först ut var tulpanerna.

– Tanken från början var att det skulle vara penséer, påskliljor, pelargoner och andra vanliga sommarblommor. Så egentligen skulle jag ha öppnat i mars men sedan var det någon som frågade om tulpaner, så då tänkte jag att jag lika gärna kunde prova med det också. Nu blev det en tjuvöppning.

undefined
Jens Virtanen tog nu tag i planen att skapa en självbetjäningsbutik i Storebro. “Det känns bra. Jag har haft funderingar på det länge” berättar han.

Jens Virtanen startade företaget som 18-åring och han har drivit det vid sidan av sitt ordinarie arbete. Men det tog bara kring ett år innan pandemin slog till.

– Det har varit rätt tufft. Jag var på en del marknader innan men när pandemin kom blev det att tänka om. Förra året hade jag öppet en del på helger och erbjöd folk att komma. Det var då jag märkte att vissa ville handla under tider då jag inte kunde vara där. Så med självbetjäningsbutiken är tanken att folk ska kunna komma när de vill. Ser jag att det går bra är tanken att i framtiden öppna hela växthuset och köra självbetjäning där också.

undefined
Jens Virtanen startade Planthuset i Storebro som 18-åring. "Jag har företaget som en hobbyverksamhet vid sidan av. Att hålla på med växter ger mig en positiv och glad känsla."

Intresset för odling och växter berättar han har funnits länge.

– Det fick jag mycket av mamma, hon odlade mycket när jag var mindre. Mig ger det ett lugn och positiv känsla att hålla på med växter. Är man lite nere så kan man göra något med blommorna så blir man på humör igen.

Vad är planen framåt?

– Målet från början var att ha en egen blomsteraffär. Men man måste bygga upp kapital för att kunna starta. Så om det blir om 5, 10, 20 år eller aldrig vet jag inte.

undefined
I mars kommer butiken fyllas med penséer.
Tulpaner är de första blommorna som säljs i självbetjäningsbutiken.
Tulpaner är de första blommorna som säljs i självbetjäningsbutiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!