Raggarbilskortege genom Storebro

En omtyckt aktivitet vid kommunens äldreboenden är när man ordnar så att de boende får åka "raggarbil". På tisdagskvällen var turen kommen till Kvillgården i Storebro.

Det var många som ville följa med i bilarna.

Det var många som ville följa med i bilarna.

Foto: Bertil Andersson

Storebro2018-06-07 09:43

Fem bilar från Hultsfred var på plats och bjöd de äldre på en liten åktur. Färden gick från Kvillgården och sedan på lite olika gator genom samhället. Personalen hade ordnat med olika trevligheter kring arrangemanget. Förutom att personalen själva klätt upp sig lite extra fint så hade även de äldre blivit tilldelade hattar kvällen till ära. Tillbaka efter rundan bjöds det på ett lite partaj där man grillade korv med bröd, potatissallad, räksallad, sallad, kaffe och hembakad kaka. Såväl de äldre som personalen verkade uppskatta kvällens aktiviteter.

Sol-Britt Lundahl var en av alla deltagare och som var mycket förväntansfull inför åkturen.

– Jag har själv varit med i svängen när det begav sig under 60-talet då vi här i Storebro var ett gäng på sex eller sju personer som brukade åka omkring i en stor Chevrolet. Det här kommer att bli som att återuppleva ungdomsåren, säger Sol-Britt Lundahl innan det var dags för avfärd i en av bilarna.

Väl tillbaka vid Kvillgården så var hon så lycklig.

– Det var jättehärligt. Vi åkte förbi huset på Järnvägsgatan där jag bodde på 60-talet.

Lasse Berg såg också fram emot åkturen då även han hade ett förflutet som "raggare" på 60-talet.

– Det var roligt att åka raggarbil och återuppleva åren och hur det var när man själv åkte omkring i Motala på kvällarna, berättade han efter åkturen.

Även Astrid Andersson var mycket nöjd med den lilla utflykten.

– Det var fint och mycket kul.

Det blev en mycket uppskattad åktur för de äldre.
Det blev en mycket uppskattad åktur för de äldre.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om