Drömmen om en varg blev uppfylld för Daniel

Daniel Johansson, 42, har länge drömt om att få se en livs levande varg. På kvällen den 13 juni fick han sin önskan uppfylld hemma utanför det egna köksfönstret i Kvavhult.

En varg har synts i trakterna kring Kvavhult.

En varg har synts i trakterna kring Kvavhult.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Storebro2022-06-18 12:00

Daniel Johansson har i egenskap av eftersöksjägare sett många exempel på vargspår när han har arbetat i Värmland. Fram till på kvällen den 13 juni hade han dock aldrig träffat på en livs levande varg.

undefined
Daniel Johansson såg en varg hemma i Kvavhult. Det var en dröm som gick i uppfyllelse.

– Men jag har länge drömt om att få se en varg på riktigt. Jag trodde dock inte att det skulle ske här hemma, precis utanför köksfönstret, säger Daniel om det oväntade mötet med Gråben.

Det föll sig alltså som så att Daniel fick se den berörda vargen komma lugnt traskande på vägen i Kvavhult, som ligger fyra kilometer söder om Fredensborg.

– Jag såg direkt att det var en varg. Den var betydligt större än en vanlig hund, berättar han.

Verkade den stressad eller påverkad på annat sätt?

– Nej inte det minsta. Jag ropade på den för att den skulle stanna men den brydde sig inte det minsta. Den bara traskade vidare. Jag följde efter den men tappade spåret efter ungefär 500 meter. Den försvann nog in i skogen längre fram utefter vägen.

undefined
En varg har synts i trakterna kring Kvavhult.

Mattias Persson är vilthandläggare på Länsstyrelsen i Kalmar län. Han bekräftar Daniel Johanssons uppgifter om vargen i Kvavhult.

– Han har inget foto eller film på djuret så det är inget som Länsstyrelsen kan kvalitetssäkra som säker vargobservation vid denna tiden på året. Men sannolikt rör det sig om en varg utifrån det han berättat. skriver Mattias Persson i ett mail till Vimmerby Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om