Storebrodottern romandebuterar med bok om otrohetsaffär

Storebrobördiga Kristin Brorsson författardebuterar med en bok som kretsar kring en otrohetsaffär där både en fru och en älskarinna får komma till tals.

"Jag tycker det är jättespännande just det här med relationer –kärleksrelationer, vänskapsrelationer och spelet emellan", säger Kristin Brorsson.

"Jag tycker det är jättespännande just det här med relationer –kärleksrelationer, vänskapsrelationer och spelet emellan", säger Kristin Brorsson.

Foto: Eva Lindblad

Storebro2021-05-13 18:00

– Jag har alltid haft en dröm om att skriva en bok så min sambo pushade mig till att gå en kurs till att börja med, för att se om det skulle leda någonstans. Jag började kursen och det var där som allting exploderade, jag insåg att det var helt otroligt roligt och jag fick så mycket energi av det, berättar Kristin Brorsson. 

Hon är född och uppvuxen i Storebro, men bor tillsammans med sambo och två barn på Malta sedan cirka sju, åtta år tillbaka. Vi hörs via ett videosamtal och hon berättar att coronaläget äntligen är lugnare på ön.

– Det är väldigt låga siffror, så här låga siffror har det inte varit sedan det startade. Men vi har haft två lockdowns med stängda skolor och allt stängt. Det är fortfarande en del restriktioner men nu är i alla fall skolorna öppna. 

Det var i samband med att flytten gick till Malta från Stockholm som Kristin Brorsson kände sig lite vilsen och osäker på vad hon ville göra, som hennes sambo pushade henne till att gå en författarkurs. Det var genom de flertalet kurser hon gått som idéen till boken "Gammal kärlek rostar alltid" växte fram. 

– Efter att vårt andra barn föddes så har jag bara fokuserat på att skriva den här boken. Vi kom fram till, jag och min sambo, att jag skulle ta ett år och verkligen satsa på boken. Att jobba heltid och ha två små barn, jag hade aldrig energi och ork att skriva, berättar Brorsson som är utbildad lärare men som arbetat som översättare på Malta. 

Nu är alltså hennes första bok klar.

– Jag fick hem boken förra veckan – det var ganska surrealistiskt att öppna kartongen och se böckerna med mitt namn på. Det är jättejätteroligt. 

"Gammal kärlek rostar alltid" beskriver Kristin Brorsson som ett "relationsdrama som snuddar på feelgood, men lite mörkare än feelgood."

– Det handlar om två kvinnor som lever parallella liv i Stockholm med samma man. Den ena kvinnan är frun och den andra är älskarinnan och de är från början helt ovetande om varandra, säger hon och fortsätter:

– Jag ville att man skulle få sympati och förstå båda de här kvinnorna, att det inte alltid är så att älskarinnan är ”the bad guy” utan hon blir också lurad på ett sätt och har emotionella svårigheter, är kär och vill verkligen träffa någon. Samtidigt frun som inte förstår någonting men ändå ser tecknen men inte riktigt kopplar det förrän senare i boken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!