Stort intresse för unikt objekt på fastighetsmarknaden

Objektet är unikt i regionen och det är svårt att hitta något att stämma av värdet mot. Men intresset är stort.

Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Enligt mäklaren Filip Söderlindh har flera intressenter redan varit på visningar och en allmän visning är planerad om det inte blir ett avslut innan nästa helg.

Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Enligt mäklaren Filip Söderlindh har flera intressenter redan varit på visningar och en allmän visning är planerad om det inte blir ett avslut innan nästa helg.

Foto: Olof Carlson

Storebro2022-01-29 19:41

Det säger fastighetsmäklare Filip Söderlindh på mäklarbyrån Eklund Stockholm New York som arbetar med försäljningen av Storebro herrgård.

Vimmerby Tidning har tidigare berättat att nuvarande ägaren ska sälja herrgården av hälsoskäl. Den har nu legat ute en dryg vecka och enligt Filip Söderlindh är intresset stort.

– Jag har haft två privata visningar i veckan, och båda är fortsatt intresserade, säger han.

Vad är utmaningen med att sälja ett sånt här objekt?

– Först och främst är det att det inte finns några jämförelseobjekt i regionen. Det gör det svårt att veta var prisnivån egentligen ska ligga, säger Filip Söderlindh.

Han fortsätter:

– Dessutom är det ett speciellt objekt, i och med att det säljs med alla inventarier som i sig betingar ett stort värde. Det har varit flera antikhandlare på plats och värderat inventarierna, säger han.

– Sen riktar sig objektet till lite olika målgrupper beroende av om man vill driva verksamhet som den nuvarande ägaren gör, eller om man ska ha herrgården till bostad.

Utgångspriset är 14 miljoner kronor för herrgården som är byggd 1824 och består av 15 rum och kök. Den totalrenoverades 2001. I samband med det har den också möblerats med stilenliga möbler och inredning inköpt runt om i Europa.

Nästa helg är en allmän visning planerad.

– Jag har några intressenter som anmält sig till den visningen. Men om någon av de dialoger vi för leder till avslut under veckan blåser vi förstås av visningen, säger Filip Söderlindh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!