Titta in i Storebros nya inomhusbana för golf

I helgen öppnar Riis & Linder AB upp en möjlighet att svinga året runt i en golfsimulator. "Det är skrämmande likt att spela på riktigt", säger Jakob Riis.

Jakob Riis ställer upp för att slå ut i golfsimulatorn.

Jakob Riis ställer upp för att slå ut i golfsimulatorn.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2021-01-15 18:00

I en lokal kallad Logen på Fredensborg utanför Storebro i anslutning till Tobo Golfbana kommer verksamheten vara belägen. I helgen är det premiär.

Hur föddes idéen?

– Jag började spela golf själv i våras och blev som många andra biten av sporten. I samband med det lärde jag känna Andreas Linder i höstas fick jag nys om att han funderat på att dra igång en verksamhet med golfsimulator. De planerna rann ut i sanden, men när jag bjöd in honom på en golfrunda i oktober och frågade om han ville köra så gjorde vi slag i saken, säger Jakob Riis.

undefined
Jakob Riis har startat upp ett företag med Andreas Linder som erbjuder spel i golfsimulator. Lokalen är belägen vid Fredensborg i anslutning till Tobo golfbana.

Lagom till helgen öppnar verksamheten upp och duon hoppas att lokala golfspelare ska ta chansen att vässa svingen i vinter även om anläggningen ska vara öppet året runt.

– Det är en möjlighet för inbitna golfare att träna under verklighetstrogna förhållanden. Man väljer rätt klubba för varje slag och träffar man inte rent så går bollen snett som den gör på en riktig bana också. Sedan är det också en möjlighet för den som aldrig provat golf och vill lära sig att testa här, säger Jakob Riis.

Lokalen ska inredas med lite möbler och möjlighet att ta en fika. 

– Som mest kan åtta personer spela samtidigt, men vi kommer ha en gräns på fyra personer under coronatider.

Hur ser ni på att öppna upp i coronatider?

– Jag upplever att golfen har fått ett uppsving i år lite på grund av just situationen med corona. Därför tror jag att det kan finnas ett sug efter att testa att spela i simulator nu. Att ha en aktivitet lämpad för två till fyra personer känns också bra som läget är nu. På längre sikt hoppas vi dock att det är en aktivitet som släkt eller vänner kan samlas kring och uppleva tillsammans i större sällskap också, säger Jakob Riis.

Bokning görs via nätet där tiden är en och en halv timme åt gången.

– Är man två personer är det lagom för att man ska hinna värma upp och spela 18 hål. Det kan ta lite längre eller kortare tid beroende på hur många slag man behöver på sig.

I simulatorn finns olika möjligheter att öva på specifika delar av spelet. Det finns också många olika banor att välja på.

– Totalt finns 120 banor från hela världen där hålen ser ut precis som de gör i verkligheten. Man kommer till exempel kunna välja att spela Barsebäcks Mastercourse som är en av Sveriges finaste, säger Jakob Riis.

Jakob Riis började spela golf i våras och blev snabbt biten av sporten.
Jakob Riis började spela golf i våras och blev snabbt biten av sporten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!