Fredensborgs herrgård om sommaren

Fredensborgs herrgård lever högt på samarbetet med Astrid Lindgrens Värld och Tobo Golfklubb. Däremot längtar anläggningen tillbaka till tiden före pandemin när det gäller företagsbokningar.

Lena Ernberg är vd på Fredensborgs herrgård.

Lena Ernberg är vd på Fredensborgs herrgård.

Foto: Magnus Strömsten

Storebro2023-08-16 11:30

Fredensborgs herrgård är en form av boendeanläggning som kan tyckas vara väderberoende när det gäller att locka till sig besökare under exempelvis högsommaren.

Teorion stämmer delvis, men herrgårdens vd, Lena Ernberg, säger också att det ändå finns en del användabara lösningar även mot det dåliga sommarvädret.

undefined
Lena Ernberg är vd på Fredensborgs herrgård.

– Vi har ju förmånen att ha Astrid Lindgrens Värld som samarbetspartner. Det gör att det finns en given aktivitet att åka till för många av våra gäster även vid dåligt väder. Detsamma gäller vårt samarbete med Tobo golfklubb, vi säljer många golfpaket på sommaren, säger Lena Ernberg.

Däremot menar Lena Ernberg att herrgården dessvärre kan ha tappat ett antal gästnätter där de tänkta gästerna i huvudsak har velat sola och bada under sin vistelse i området.

– Om de inte har kunnat göra det här har de kanske istället rest vidare till något ställe med förhoppningsvis bättre väder. Det gör att stanntiden för dem hos oss kanske blir en natt kortare än om det hade varit bra väder.

undefined
Golf är en aktivitet som lockar besökare till herrgården.

Efter sommar kommer som bekant höst och i Fredensborgs fall handlar det om att, efter en kortare mellanperiod, aktiviteter som exempelvis bröllop och företagskonferenser ökar i omfattning. Lena Ernberg säger dock att trycket på främst företagskonferenser inte är lika hårt som det var innan den långa och omfattande coronapandemin.

– Många företag fick ett helt annat beteende under pandemin och upptäckte att man kan ha digitala möten. Före pandemin var det ju knappt någon som hade den typen av möten. Vi är i nuläget inte riktigt på den nivån som vi var före pandemin.

Inför sommaren 2022 valde herrgården även att satsa hårt på två stycken panoramapadelbanor på sitt område. Efter snart två somrar med den aktiviteten kan Ernberg och hennes medarbetare konstatera att padelverksamheten inte har varit på topp på senare tid.

undefined
Astrid Lindgrens Värld är en uppskattad samarbetspartner till Fredensborgs herrgård.

– Padeln har ju gått ner i hela Sverige de senaste åren. De som spelat på våra två banor är besökare som har varit här på semester med familjen. Vi har inte haft någon tävlingspadel eller liknande. Vår tanke med padeln är att skapa ytterligare en aktivitet för våra gäster. Det är dock ingen direkt kö till banorna, man har kunnat komma på under morgonen att man vill spela på eftermiddagen, om man säger så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!