Stormen Ciara har ställt till med stora bekymmer i Europa. Hundratals flyg ställdes in över Europa, liksom flera tåglinjer med tiotusentals drabbade resenärer som följd.

Elen för 130 000 hushåll i norra Frankrike har stängts av för rädsla av höga vågor och vindstyrkor på 36 meter per sekund uppmättes längs kusten. I 31 franska departement har elledningar och träd blåst ned och tak förstörts i stormen.

Stora områden i norra Storbritannien har drabbats av utbredda översvämningar och varningar är fortsatt utfärdade för kraftiga vindar under måndagen.

Artikelbild

| En översvämmad gata i York i Storbritannien efter att stormen Ciara slagit till.

Stormen Ciara är på väg bort men det innebär inte att vi går in i en lugnare väderperiod, säger Alex Burkill, meteorolog vid brittiska vädertjänsten Met office.
Det kommer att vara instabilt, säger han och varnar för att snöstormar kan komma att slå mot landet.

På måndag morgon var fortfarande 170 varningar för översvämningar utfärdade i framför allt norra England och längs södra kusten.

I Belgien stängdes verksamheten i vindkraftsparken i Nordsjön av säkerhetsskäl efter att vindarna blivit för hårda och i huvudstaden Bryssel skadades byggnader och hus i stormen.