Glädje inför årets studentbal i Västervik

Hundratals finklädda ungdomar tillbringade några timmar i Stadsparken inför ivrigt fotograferande släktingar och vänner i lördags. Det var dags för förberedelserna inför årets studentbal ute på Gränsö.

Katarina Arvidsson talar till de balsugna.

Katarina Arvidsson talar till de balsugna.

Foto:

Studentbal2013-05-27 06:43


241 gymnasieungdomar, som om tre veckor tar studenten, gjorde sig redo för balen genom att samlas i Stadsparken i lördags eftermiddag.
I synnerligen vackra kläder ställde de upp i det blåsiga vädret när släktingar, vänner och media ville fotografera.
Totalt rörde sig tusentals människor i Stadsparken.

Båt till Gränsö
Ytterligare hundratals personer ställde upp sig längs fasaderna på Storgatan för att få en skymt av de blivande studenterna när de gemensamt vandrade från Stadsparken ned genom centrum till kajen för att åka båt över till Gränsö för mingel, fördrinkar, god mat till middag, dans och musik - bal helt enkelt.

Mösspåtagning och sång
Samlingen i Stadsparken avslutades med att baldeltagarna trängde ihop sig framför scenen för att sjunga studentsången, ta på sig sina studentmössor och lyssna på årets tal som hölls av Västerviksprofilen Katharina Arvidsson.
Katharina Arvidsson påminde om skolans viktiga uppgift i livet och i samhället och den förändring av tillvaron som studenten innebär för många.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om