Och vinnaren i vår frågetävling är...

Nu är vår månadstävling för mars avslutad och bland alla rätta svar har vi lottat fram en lycklig vinnare – som får en hotellupplevelse värd 2 500 kronor.

Nu är vår frågetävling avgjord. Tack alla ni över 150 personer som deltog!

Nu är vår frågetävling avgjord. Tack alla ni över 150 personer som deltog!

Foto: Jill Wellington

TÄVLING2023-04-07 12:45

Sammanlagt var det över 800 personer som påbörjade frågesporten på www.vimmerbytidning.se, varav 150 skickade in sina svar.

Ett 60-tal personer hade alla rätt och var med i utlottningen av ett presentkort på Elite Hotels. Vinnare? Jennie Karlsson, som har kontaktats via mejl.

Stort tack till alla er som var med och tävlade! Här hittar ni de rätta svaren: 

Fråga 1: Nyligen var det ett ordförandeskifte i Företagarna Vimmerby. Vem är ny ordförande? Rätt svar: Marcus Hamlin.

Fråga 2: Den kraftiga inflationen påverkar alla svenskar just nu. Inte minst de ökande matpriserna. Hur hög var inflationen i februari, enligt KPI? Rätt svar: 12 procent.

Fråga 3: Den senaste tiden har det varit ovanligt många vägarbeten i våra kommuner. I vilken ort är bilden tagen? Rätt svar: Hultsfred.

Fråga 4: Sverige tog 12 VM-medaljer vid skid-VM i Planica. Hur många av dessa tog damerna? Rätt svar: Elva.

Fråga 5: Laurie Halse Anderson tilldelades nyligen ett svenskt litteraturpris, som har en tydlig koppling till Vimmerby. Vad heter priset? Rätt svar: Alma-priset.

Fråga 6: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige med sin familj i sommar. Var bor de just nu? Rätt svar: Florida.

Fråga 7: Det har öppnat en ny pizzeria i Vimmerby, som är granne med hamburgerrestaurangen Sibylla. Vad heter den? Rätt svar: Canadian Pizza.

Fråga 8: Årets julkalender på TV blir en gammal favorit i ny tappning. Vilken julkalender är det som får nytt liv? Rätt svar: Trolltider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!