Statylistorna gav 8 305 namn

Det blev till slut 8 305 namn på Bevara Vimmerbys listor för en Astrid-staty i Vimmerby. - Vi är naturligtvis mycket nöjda. Det är ett strålande resultat, säger föreningens ordförande Mikael Sandström, som räknar med att uppvakta kommunstyrelsen nästa vecka.

Astrid ska hedras med en porträttstaty i Vimmerby, tycker drygt 8 000 personer, som skrivit på uppropet från Föreningen Bevara Vimmerby.

Astrid ska hedras med en porträttstaty i Vimmerby, tycker drygt 8 000 personer, som skrivit på uppropet från Föreningen Bevara Vimmerby.

Foto:

Till Astrids minne2003-10-01 12:54

Föreningen Bevara Vimmerby beslutade i våras att organisera en namninsamling för en porträttlik staty av Astrid Lindgren på Rådhustorget.
Nu är insamlingen avslutad och namnunderskrifterna räknade. Att det blev så många som 8 305 namn är Mikael Sandström mycket glad över.
- Vi är väldigt nöjda, naturligtvis. Det här är faktiskt fler namn än vi fick in när vi agerade för att rädda Näktergalen i augusti 1991 - den gången fick vi 7 225 påskrifter.
Mikael Sandström räknar med att namnlistorna ska överlämnas till kommunstyrelsen i början av nästa vecka.
- Vi både hoppas och förväntar oss att kommunen tar den här opinionsyttringen på största möjliga allvar. Prioritet nummer ett för oss är att man tar en ny omgång för att plocka fram nya idéer hur man ska utsmycka Rådhusplatsen och hur en Astrid-staty ska vara utformad. Pengarna som man tänkt avsätta för "Källa Astrid" kan man lägga på det här istället.
Föreningen känner alltså att man fått ett brett underlag för att också fortsättningsvis kämpa för en porträttstaty.
- Ja, jag tycker vi fått ett oerhört starkt stöd. Det förslag till officiellt minnesmärke som finns är inget vi eller Vimmerbyborna vill ha. Om kommunen fortfarande vill ha "Källa Astrid" må det vara hänt, men då kanske man kunde låta de som är intresserade samla in pengar till det projektet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om